چهارشنبه, ۲۸ فروردين ۱۴۰۴، ۰۷:۴۰ ق.ظ

درباره سايت

پایگاه مذهبی دارالصادقیون

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خازِنِ العِلْمِ الدَّاعی إِلَیْکَ بِالحَقِّ النُّورِ المُبِینِ،. اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَوَحْیِکَ وَخازِنَ عِلْمِکَ .
هدف از خلقت عالم معرفت و عبادت خداوند متعال است, و غرض از بعثت انبیاء از آدم تا خاتم تحقق آن است, رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تعلیم و تربیت بشریّت به معرفت و عبادت ,قرآن و کسی که نزد او علم تمام قرآن است به یادگار گذاشت.
هرچند حوادث روزگار نگذاشت مفسّر معصومِ قرآن, پرده از حقایق کتاب خدا بردارد ولی در فرصت کوتاهی که برای ششمین اختر فرزوان آسمان هدایت پیش آمد,شاهراه مذهب حق را برای رهروانِ از خلقت باز کرد , و فطرت تشنه انسانیت را به آب حیات عبادت و معرفت سیرآب کرد.
امید است پیروان مذهب حق روز عزای آن حضرت, آنچه در توان دارند در مراسم سوگواری انجام دهند تا مشمول دعای مستجاب او شوند که فرمود((رحم الله من احیی امرنا)) رحمتی که سرمایه ی سعادت و وسیله ی نجات از شدائد برزخ و قیامت است.
در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی پایگاه مذهبی دارالصادقیون را در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیهالسلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم.امیدواریم که شما خوانندگان عزیز با نظرات سازنده خود محبین صادق الائمه علیه السلام را ، در راستای عمل به وظیفه یاری نمایید. این پایگاه در راستای جنگ نرم و تبلیغات حرکت کاروان صادقیه در رفسنجان راه اندازی شده است وبیشتر مطالب آن در خصوص توسل وعشق به اهل بیت و احیای اندیشه های والای اسلام ناب محمدی و تکریم مقام عالی ارباب امام جعفر صادق (علیه السلام) می باشد.
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق
احمدتقی نژاد

بایگانی

پربحث ترين ها

محبوب ترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

آیا شیعیان درباره مقام ائمه غلوّ مى‏کنند؟

آیا شیعیان درباره مقام ائمه غلوّ مى‏کنند و به آنها اوصاف خداوندى از جمله علم غیب، آگاهى از احوال انسان‏ها و ... را نسبت مى‏دهند؟

 پاسخ‏: 
۱. این ادعا نیز از تهمت‏هایى است که وهابیون به شیعه نسبت مى‏دهند. 
۲. شیعیان، غلوکنندگان و کسانى که غیر خدا را هر که باشد به حدّ خدایى مى‏رسانند، کافر دانسته و مسلمان نمى‏دانند تا چه رسد که او را شیعه و پیرو اهل‏بیت (علیهم السلام)، بخوانند. چگونه ممکن است متمسکین به ثقلین، امرى که خلاف عقل و قرآن و سنّت است را باور داشته باشند. 
الف) قرآن مى‏فرماید: 
(لَقَدْ کَفَرَ الَّذِینَ قالُوا إِنَّ اللهَ هُوَ الْمَسِیحُ ابْنُ مَرْیَمَ‏) (مائده: ۱۷) 
به تحقیق کافر شدند کسانى که گفتند خداوند همان مسیح پسر مریم است. 
ب) امیرمؤمنان (ع) مى‏فرماید: «خدایا من از غلات، تبرّى‏ مى‏جویم، همان‏گونه که عیسى بن مریم از نصارا، تبرّى جست. خدایا آنها را تا ابد، خوار و ذلیل کن و هیچ‏یک از آنها را یارى مکن».[۱]
امام صادق (ع) نیز در این مورد فرمود: «بر جوانان خود از خطر غلات بترسید که مبادا آنان را تباه سازند . زیرا غلات بدترین خلق خدایند. عظمت خدا را کوچک دانسته و براى بندگان خدا قائل به ربوبیّت هستند».[۲]
ج) شیخ صدوق مى‏فرماید: «اعتقاد ما در مورد غلات و مفوّضه آن است که اینان کافران به خداوند مى‏باشند».[۳]
شیخ مفید نیز مى‏فرماید: «غلات گروهى از متظاهران به دین اسلامند که امیرمؤمنان (ع) و امامان از ذریّة او را به الوهیت و پیامبرى نسبت داده‏اند. آنان گمراه و کافرند و امیرمؤمنان (ع) به قتل آنها فرمان داده است. ائمه دیگر نیز، آنها را کافر و خارج از اسلام دانسته‏اند».[۴]
۳. آیا خبر داشتن از غیب و اشراف بر احوال انسان‏ها مطلقاً به مفهوم غلوّ و خدا دانستن شخص عالم به غیب است؟ در این صورت قرآن افراد زیادى را شریک خداوند قرار داده است.
الف) قرآن از قول حضرت عیسى (ع) مى‏فرماید: 
(وَ أُنَبِّئُکُمْ بِما تَأْکُلُونَ وَ ما تَدَّخِرُونَ فِی بُیُوتِکُمْ‏) (آل عمران: ۴۹) 
من به شما خبر مى‏دهم درباره آنچه مى‏خورید و آنچه در خانه‏هایتان ذخیره مى‏کنید. 
آیا این خبر دادن از غیب نیست؟ آیا از نظر قرآن حضرت عیسى (ع)، خدا است؟ ! در آیه دیگرى، به پیامبر (ص) مى‏فرماید: (ذلِکَ مِنْ أَنْباءِ الْغَیْبِ نُوحِیهِ إِلَیْکَ‏)، (آل عمران: ۴۴) آیا پیامبر (ص) که از غیب خبر داشت، خدا بود؟ حال اگر پیامبر (ص) این اخبار غیبى را در اختیار دیگران قرار دهد، این، غلوّ و نسبت دادن اوصاف خداوند براى مخلوق است؟ ! 
حقیقت این است که وهابیون، نمى‏توانند فرق بین علم ذاتى و بى‏حدّ که از اوصاف خاصّ خدا است و علم ایتایى و لدنى و محدود که خداوند به برخى بندگان خاص خود عطا مى‏کند را بفهمند. 
در آیه دیگرى مى‏فرماید: 
(عالِمُ الْغَیْبِ فَلا یُظْهِرُ عَلى غَیْبِهِ أَحَداً إِلَّا مَنِ ارْتَضی‏ مِنْ رَسُولٍ…) (جن: ۲۶ ۲۷) 
داناى غیب اوست و هیچ کس را بر اسرار غیبش آگاه نمى‏سازد مگر پیامبرى را که از او خشنود باشد. 
ب) در متون معتبر اهل‏سنت، خبرهاى غیبى فراوانى از قول پیامبر (ص) نقل شده است. از جمله، درباره اوضاع امّت در آخرالزّمان، شهادت امام حسین (ع) در کربلا و درباره حضرت مهدى (عج)، که ذکر آنها باعث تطویل کلام مى‏شود. دراین زمینه، فقط به یک حدیث بسنده مى‏کنیم:
مسلم و احمد بن حنبل از حذیفه نقل کرده‏اند که: «پیامبر (ص) به من علم گذشته و آینده تا روز قیامت را آموخت».[۵]
آیا خبر داشتن حذیفه از علم غیب غلو نیست و خبر داشتن اهل بیت (علیهم السلام) غلو است؟!
 
 
مراجعه شود: پندارها و پاسخها (پاسخ به آنچه وهابیون در بقیع میگویند) ؛ ص۵۵
 

[۱] - بحارالانوار، ج ۲۵، ص ۲۶۵
[2] - محمد بن على بن بابویه قمى (شیخ صدوق)، الاعتقادات، ص ۷۱؛ به نقل از شیعه شناسى، ج ۱، ص ۵۵۷
[۳] - همان، ص ۲۸۶
[۴] - محمد بن نعمان (شیخ مفید)، تصحیح الاعتقاد، ص ۱۰۹، به نقل از شیعه شناسى، ص ۵۵۸. 
[5] - صحیح مسلم، بیروت، دارالفکر، ج ۸، ص ۱۷۳؛ مسند احمد، ج ۵، ص ۳۸۸؛ المستدرک، بیروت، دارالمعرفة، ۱۴۰۶، ج ۵، ص ۴۷۱.

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی