جمعه, ۱۱ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۰۶ ق.ظ

درباره سايت

پایگاه مذهبی دارالصادقیون

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خازِنِ العِلْمِ الدَّاعی إِلَیْکَ بِالحَقِّ النُّورِ المُبِینِ،. اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَوَحْیِکَ وَخازِنَ عِلْمِکَ .
هدف از خلقت عالم معرفت و عبادت خداوند متعال است, و غرض از بعثت انبیاء از آدم تا خاتم تحقق آن است, رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تعلیم و تربیت بشریّت به معرفت و عبادت ,قرآن و کسی که نزد او علم تمام قرآن است به یادگار گذاشت.
هرچند حوادث روزگار نگذاشت مفسّر معصومِ قرآن, پرده از حقایق کتاب خدا بردارد ولی در فرصت کوتاهی که برای ششمین اختر فرزوان آسمان هدایت پیش آمد,شاهراه مذهب حق را برای رهروانِ از خلقت باز کرد , و فطرت تشنه انسانیت را به آب حیات عبادت و معرفت سیرآب کرد.
امید است پیروان مذهب حق روز عزای آن حضرت, آنچه در توان دارند در مراسم سوگواری انجام دهند تا مشمول دعای مستجاب او شوند که فرمود((رحم الله من احیی امرنا)) رحمتی که سرمایه ی سعادت و وسیله ی نجات از شدائد برزخ و قیامت است.
در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی پایگاه مذهبی دارالصادقیون را در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیهالسلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم.امیدواریم که شما خوانندگان عزیز با نظرات سازنده خود محبین صادق الائمه علیه السلام را ، در راستای عمل به وظیفه یاری نمایید. این پایگاه در راستای جنگ نرم و تبلیغات حرکت کاروان صادقیه در رفسنجان راه اندازی شده است وبیشتر مطالب آن در خصوص توسل وعشق به اهل بیت و احیای اندیشه های والای اسلام ناب محمدی و تکریم مقام عالی ارباب امام جعفر صادق (علیه السلام) می باشد.
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق
احمدتقی نژاد

بایگانی

پربحث ترين ها

محبوب ترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

موعظه های امام علی (ع) به روایت امام جواد علیه السلام

بانک احادیث موضوعی نصایح و معجزات


 
ابو تراب عبدالله رویانی از عبدالعظیم حسنی نقل کرده که گفت: به امام جواد علیه السلام عرض کردم. ای فرزند رسول خدا! از پدرانت، حدیثی برایم بیان فرما؛ حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش. برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
مردم تا وقتی متفاوتند، در خیر و نیکی بسر برند و چون یکسان گردند، نابود شوند. 

راوی گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای؛ حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش - درود خدا بر آنان - برایم نقل کرده است که: امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
اگر بر اسرار یکدیگر مطلع می شدید یکدیگر را دفن نمی نمودید.
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای؛ حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش - درود خدا بر آنان - برایم نقل کرده است که امیر المؤمنین علیه السلام فرمود:
شما البته  نمی توانید با دارایی خود، به همه مردم احسان کنید؛ بنابراین با گشاده رویی و برخورد پسندیده، آنان را فرا گیرید؛ چه اینکه من از رسول خدا شنیدم که فرمود:
شما البته با دارایی خویش نمی توانید به همه مردم احسان کنید، پس آنها را با خلق و خوی خود فرا گیرید. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیافزائید؛ حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش - درود خدا بر آنان باد - برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
کسی که به سرزنش روزگار پردازد، سرزنشش به درازا خواهد کشید. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای حضرت فرمود: پدرم از جدم  از پدرانش: برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
همنشینی با شریران و بدان، بدگمانی به نیکان و خوبان را در پی می آورد. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش - که درود خدا بر آنان باد - برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
بد ره توشه ای است به سوی معاد، دشمنی با بندگان. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش: برایم نقل کرده است که امیرمؤمنان علیه السلام فرمود:
بهای هر کس، به اندازه مقدار نیکی است که انجام می دهد. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
شخصیت آدمی در زیر زبان نهفته است. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام برایم نقل کرده است که امیرمؤمنان علیه السلام:
کسی که قدر خود را شناخت، هلاک نگردید. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیهما السلام فرمود:
تفکر پیش از هر کاری، از پشیمانی ایمنت می گرداند. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام، برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان فرمود:
کسی که به روزگار اعتماد نماید،  شکست می خورد. 
گفت: عرض کردم: ای زاده رسول خدا! برمن بیفزای، فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
هر کس به رأی و نظر خود بسنده نماید و خود را غنی و بی نیاز از دیگران بداند، جانش را به خطر افکنده است. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
اندک بودن عائله، یکی از دو آسانی است. [1]
گفت: عرض کردم: ای رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
کسی که دچار خود پسندی شد، به هلاکت رسیده  
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام برایم نقل کرده است که امیرمؤمنان علیه السلام فرمود:
کسی که به جایگزین (و عوض داشتن انفاق مال در راه خدا) یقین داشته باشد، در بخشش سخاوتمند خواهد بود. 
گفت: عرض کردم: ای فرزند رسول خدا! بر من بیفزای، حضرت فرمود: پدرم از جدم از پدرانش علیهما السلام برایم نقل کرده است که امیر مؤمنان علیه السلام فرمود:
کسی که به سلامت بودن خویش از سوی زیر دستان راضی باشد (حق و حقوق آنها را رعایت کند)، از سلامتی مافوقش بهره مند می شود. 
راوی گفت: عرض کردم: مرا بس است.

(1).نباید گمان نمود که این روایت به کم فرزندی تشویق می نماید. آیت الله سید محمد حسین حسینی طهرانی در این خصوص می فرمایند: دیده‌ شده‌است‌ که‌ بعضی‌ از غیر مطّلعین‌ برای‌ رجحان‌ کاهش‌ فرزند استدلال‌ کرده‌اند به‌ روایت‌ «نهج‌ البلاغة‌»: قِلَّةُ الْعِیَالِ أَحَدُ الْیَسَارَیْنِ . «کمی‌ افراد نانخور انسان‌ یکی‌ از دو وسیله‌ توانگری‌ می‌باشد.»

و ندانسته‌اند که‌: عیال‌ در لغت‌ عرب‌ به‌ معنی‌ فرزند نیست‌ ؛ چه‌ بسا فرزندانی‌ که‌ نانخور انسان‌ نیستند، و چه‌ بسا عائله‌ای‌ که‌ فرزند نمی‌باشند. عیال‌ به‌ معنی‌ نانخور و در تحت‌ عیلوله‌ و مخارج‌ انسان‌ در آمدن‌ است‌ ؛ مانند خادم‌ و خادمه‌ و شاگردان‌ کسب‌ و غلام‌ و کنیز و میهمانان‌ وارد بر انسان‌، و تکفّل‌ مخارج‌ بسیاری‌ از اقوام‌ و محارم‌ و زوجه‌ و امثالها که‌ تحت‌ مخارج‌ و عیلوله‌ انسان‌ زیست‌ میکنند. بنابراین‌ نسبت‌ میان‌ عیال‌ و اولاد، نسبت‌ عموم‌ و خصوص‌ مِن‌ وجه‌ می‌باشد. ومنافات‌ ندارد که‌ ترغیب‌ به کثرت‌ فرزندان‌ شده‌ باشد ؛ با وجود این‌، توصیه‌ شده‌ باشد که‌ هر چه‌ انسان‌ بتواند افراد تحت‌ عیلوله‌ خویشتن‌ را تقلیل‌ کند یک‌ گونه‌ توانائی‌ و توانگری‌ را حائز گردیده‌ است‌. این‌ از یک‌ ناحیه‌.
و از ناحیه‌ دیگر، در جمله‌ أَحَدُ الْیَسَارَیْنِ، ترغیبی‌ و تحریضی‌ بدان‌ نیست‌ ؛ بلکه‌ توانگری‌ برای‌ انسان‌ از دو راه‌ تحصیل‌ می‌شود: یکی‌ از راه‌ کسب‌ مال‌ و صرف‌ آن‌ بر عائله‌ کثیره‌ ؛ و دیگری‌ حصر عائله‌ در قلّت‌ با وجود قلّت‌ مال‌. هر کدام‌ را میخواهی‌ انتخاب‌ کن‌ ! هذا أوّلاً .
و ثانیاً ایشان‌ توجّه‌ نکرده‌اند به‌ گفتار دیگر مولی‌ الموحّدین‌ أمیرالمؤمنین‌ علیه‌ السّلام‌ قبل‌ از این‌ حکمت‌ که‌ می‌فرماید: تَنْزِلُ الْمَعُونَةُ عَلَی قَدْرِ الْمَئُونَةِ . («نهج‌ البلاغة‌» طبع‌ دکتر صبحی‌ صالح‌، باب‌ حکم‌، ص494، حکمت 139)
«کمک‌ و مساعدت‌ آسمانی‌ به‌ مقدار مؤونه‌ زندگی‌ و مخارج‌ لازم‌ فرود می‌آید.»
بنابراین‌: «هر که‌ بامش‌ بیش‌ برفش‌ بیشتر»
خداوندِ رازق‌ عالم‌ قادر حکیم‌، که‌ از عوالم‌ غیب‌ روزی‌ را نازل‌ می‌فرماید برای‌ هر فرد بخصوصه‌ روزی‌ جداگانه‌ میرساند ؛ برای‌ یکی‌، یکی‌ ؛ برای‌ هزار، هزار. (رساله نکاحیه: کاهش جمعیت ضربه‌ای سهمگین بر پیکر مسلمین،  آیة الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی، ص 239)
 

منابع: 

فرهنگ جامع سخنان امام جواد، مسلم صاحبی، زمستان:1387، صص57-60.

کاهش جمعیت ضربه‌ای سهمگین بر پیکر مسلمین،  آیة الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی، ص 239

عیون اخبار الرضا علیه السلام، جلد2، ص 53

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی