درباره سايت
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خازِنِ العِلْمِ الدَّاعی إِلَیْکَ بِالحَقِّ النُّورِ المُبِینِ،. اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَوَحْیِکَ وَخازِنَ عِلْمِکَ .
هدف از خلقت عالم معرفت و عبادت خداوند متعال است, و غرض از بعثت انبیاء از آدم تا خاتم تحقق آن است, رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تعلیم و تربیت بشریّت به معرفت و عبادت ,قرآن و کسی که نزد او علم تمام قرآن است به یادگار گذاشت.
هرچند حوادث روزگار نگذاشت مفسّر معصومِ قرآن, پرده از حقایق کتاب خدا بردارد ولی در فرصت کوتاهی که برای ششمین اختر فرزوان آسمان هدایت پیش آمد,شاهراه مذهب حق را برای رهروانِ از خلقت باز کرد , و فطرت تشنه انسانیت را به آب حیات عبادت و معرفت سیرآب کرد.
امید است پیروان مذهب حق روز عزای آن حضرت, آنچه در توان دارند در مراسم سوگواری انجام دهند تا مشمول دعای مستجاب او شوند که فرمود((رحم الله من احیی امرنا)) رحمتی که سرمایه ی سعادت و وسیله ی نجات از شدائد برزخ و قیامت است.
در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی پایگاه مذهبی دارالصادقیون را در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیهالسلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم.امیدواریم که شما خوانندگان عزیز با نظرات سازنده خود محبین صادق الائمه علیه السلام را ، در راستای عمل به وظیفه یاری نمایید. این پایگاه در راستای جنگ نرم و تبلیغات حرکت کاروان صادقیه در رفسنجان راه اندازی شده است وبیشتر مطالب آن در خصوص توسل وعشق به اهل بیت و احیای اندیشه های والای اسلام ناب محمدی و تکریم مقام عالی ارباب امام جعفر صادق (علیه السلام) می باشد.
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق
احمدتقی نژاد
بایگانی
- آبان ۱۳۹۸ (۲)
- مهر ۱۳۹۸ (۲)
- شهریور ۱۳۹۸ (۴)
- مرداد ۱۳۹۸ (۵)
- تیر ۱۳۹۸ (۹)
- خرداد ۱۳۹۸ (۱۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۸ (۵)
- فروردين ۱۳۹۸ (۳)
- اسفند ۱۳۹۷ (۷)
- بهمن ۱۳۹۷ (۱۳)
- دی ۱۳۹۷ (۳)
- آذر ۱۳۹۷ (۹)
- آبان ۱۳۹۷ (۱۰)
- مهر ۱۳۹۷ (۸)
- شهریور ۱۳۹۷ (۲۴)
- مرداد ۱۳۹۷ (۸)
- تیر ۱۳۹۷ (۱۳)
- خرداد ۱۳۹۷ (۵)
- ارديبهشت ۱۳۹۷ (۱۹)
- فروردين ۱۳۹۷ (۲۰)
- اسفند ۱۳۹۶ (۲۲)
- بهمن ۱۳۹۶ (۳۹)
- دی ۱۳۹۶ (۴۲)
- آذر ۱۳۹۶ (۳۱)
- آبان ۱۳۹۶ (۳۴)
- مهر ۱۳۹۶ (۲۱)
- شهریور ۱۳۹۶ (۴۲)
- مرداد ۱۳۹۶ (۵۰)
- تیر ۱۳۹۶ (۶۳)
- خرداد ۱۳۹۶ (۷۲)
- ارديبهشت ۱۳۹۶ (۹۲)
- فروردين ۱۳۹۶ (۶۷)
- اسفند ۱۳۹۵ (۶۷)
- بهمن ۱۳۹۵ (۵۶)
- دی ۱۳۹۵ (۷۴)
- آذر ۱۳۹۵ (۹۵)
- آبان ۱۳۹۵ (۱۰۷)
- مهر ۱۳۹۵ (۸۱)
- شهریور ۱۳۹۵ (۱۵۷)
- مرداد ۱۳۹۵ (۲۲۱)
- تیر ۱۳۹۵ (۲۹۲)
- خرداد ۱۳۹۵ (۱۷۵)
- ارديبهشت ۱۳۹۵ (۱۰۴)
- فروردين ۱۳۹۵ (۱۰۷)
- اسفند ۱۳۹۴ (۶۹)
- بهمن ۱۳۹۴ (۶۸)
- دی ۱۳۹۴ (۶۶)
- آذر ۱۳۹۴ (۱۷۳)
- آبان ۱۳۹۴ (۲۷۶)
- مهر ۱۳۹۴ (۲۸۵)
- شهریور ۱۳۹۴ (۲۷۶)
- خرداد ۱۳۹۴ (۱)
خلاصه آمار
پربحث ترين ها
-
اللهم صل علی جعفربن محمد الصادق
نظرات: ۱۳ -
متن زیارت مخصوص امام صادق علیه السلام
نظرات: ۱۱ -
-
-
-
-
-
معرفی امامزاده سید کافی علیه السلام
نظرات: ۶ -
-
محبوب ترين ها
-
۸۵۹ -
۱۴۶۰ -
۲۵۸۶ -
۱۱۶۷ -
۷۸۲ -
۲۸۹۴ -
۵۸۴ -
۲۱۲۴ -
۱۹۲۶ -
۴۷۳۱
پيوندها
ویژگی هایی یک بانوی نمونه از نگاه اسلام

زن در دیدگاه اسلام موجودی مستقل، با اراده، انتخابگر و دارای شخصیت حقیقی و حقوقی است تا آنجا که در صدر اسلام، زنان مستقیماً با پیامبر اسلام گفتگو و اظهارنظر میکردند.
آیات زیادی در قرآن کریم هست که خطاب به زنان بوده و یا بیانگر احکام و وظایف فردی، اجتماعی، خانوادگی و.... آنان میباشد. در میان این آیات، آیهی 12 سورهی مبارکهی ممتحنه به وضوح اشاره به وظایف یک زن مؤمن داشته و میفرماید در صورتی که زنان جامعهی اسلامی، این ویژگیهای ششگانه را در خود ایجاد کرده و بر لزوم اجرای آن با رهبر خود بیعت نمایند، در دایرهی ایمان وارد شدهاند. لازم به ذکر است که کلمهی بیعت از ریشهی بیع به معنی خرید و فروش است. و وجه تسمیهاش به بیعت این است که در بیعت نیز معاهدهای مانند خرید و فروش صورت میگیرد. همانطور که در خرید و فروش در قبال پرداخت مال، جنسی را تحویل میگیریم، در بیعت نیز خداوند در مقابل تعهد اطاعت و انقیاد اوامرش، خریدار وجود انسان میگردد. و به صیغهی مفاعله بودن این کلمه (یبایعنک) نشانهی لزوم استمرار و دوام این معاهده میباشد.
در روز فتح مکه، پیامبر گرامی بر فراز کوه صفا با مردان مسلمان بر اساس رهنمود وحی بیعت کرد و از پی آنان، زنان مسلمان به حضورش شرفیاب شدند تا با آن حضرت بیعت نمایند که این آیه بر قلب مصفای آن حضرت فرود آمد و ضمن ترسیم حق بیعت و مشارکت در امور سیاسی و اجتماعی و حق اظهارنظر و نظارت بر روند تاریخ و جامعه، شرایطی را نیز برای بیعت آنان مقرر کرد.
از این ماجرا پیداست که زن در دیدگاه اسلام موجودی مستقل، با اراده، انتخابگر و دارای شخصیت حقیقی و حقوقی است تا آن جا که در صدر اسلام، زنان مستقیماً با پیامبر اسلام گفتگو و اظهارنظر میکردند.
توجه به این نکته نیز ضروری است که از منظر قرآن، ایمان به تنهایی کافی نیست، بلکه تعهد و بیعت بر عمل و اطاعت از رهبر جامعهی اسلامی لازم است.
موضوعات بیعت
1- دوری از هرگونه شرک (لا یُشْرِکْنَ بِاللَّهِ شَیْئاً): اولین شرط آن است که اساس اسلام را دارا بوده و موحد باشند. زیرا شخص مشرک از خدای تعالی جدا شده و از دریای کرامت و لطف و فضلش محروم مانده و از صراط عبودیت و اطاعت پروردگار عزیز منحرف گشته است. البته شرک دایرهی وسیعی داشته و شامل شرک خفی و جلی میگردد. به طور کلی مؤثر و مستقل پنداشتن هر مخلوقی، منجر به خروج از دایرهی توحید و ورود به دایرهی شرک میشود.
در دیدگاه اسلامی، آبروی مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است و نباید ذرهای خدشهدار شود. بدین جهت یکی از شرایط بیعت، ترک تهمت زدن به افراد و حفظ آبروی آنان ذکر شده است.
زن مؤمن باید این باور را در خود نهادینه سازد که در عالم هستی، هیچ چیز و هیچ کس مستقل از ارادهی خدا تأثیرگذار نیست و خواست و مشیت الهی علت اصلی اثربخشی موجودات میباشد. علاوه بر آن، وی باید این باور را به فرزندان و سایر اعضای خانواده نیز منتقل نماید.
از آن جا که اصلاح عقاید بر اصلاح رفتار مقدم است، دوری از شرک به عنوان نخستین شرط بیان شدهاست، و با این که همهی مسلمانان موظف به توحید هستند، ولی خداوند این وظیفه را به نحو خاص برای زنان مطرح کرده، زیرا زنان به عنوان مدیر خانواده در تحول جامعهی بشری و تحقق حاکمیت حق، نقش بسیار تعیینکنندهتری دارند.
2- پرهیز از سرقت (لا یَسْرِقْنَ): چنانکه میدانیم دایرهی سرقت نیز گسترده است. در کتب لغت سرقت چنین معنا شده: گرفتن چیزی از صاحبش، مخفیانه و به ناحق. یعنی سرقت به معنای تجاوز به حقوق دیگران و گرفتن آنچه که در تملک و تسلط آنان است میباشد که از آن به دزدی نیز تعبیر میکنیم. بنابراین سرقت شامل انواع سرقت از مال، سرقت از کار، سرقت از وقت، سرقت در گوش دادن، سرقت از گفتار، سرقت از حقوق دیگران و .... میگردد.
3- رعایت عفت (لا یَزْنِینَ): از صفات لازمهی زن مؤمن، عفیف بودن و اجتناب از اموری است که به هر شکل به حیا و نجابت او صدمه میزند و او را از مدار عفت فاصلهدار میکند. زن مؤمن باید عفت را در کلام، نگاه، راه رفتن، پوشش، حضور در جامعه و.... رعایت کند.
4- عدم قتل اولاد (لا یَقْتُلْنَ أَوْلادَهُنَّ): گرچه در صدر اسلام این امر به شکل زنده به گور کردن فرزندان بود و امروزه منسوخ شدهاست، اما مسئلهی سقط جنین نیز شکل امروزی قتل فرزند است که متأسفانه بعضی افراد مرتکب این عمل زشت میشوند.
5- دوری از بهتان و افترا (لا یَأْتِینَ به بهتانٍ یَفْتَرِینَهُ): در دیدگاه اسلامی، آبروی مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است و نباید ذرهای خدشهدار شود. بدینجهت یکی از شرایط بیعت، ترک تهمت زدن به افراد و حفظ آبروی آنان ذکر شده است.
زن مؤمن باید این باور را در خود نهادینه سازد که در عالم هستی، هیچ چیز و هیچ کس مستقل از ارادهی خدا تأثیرگذار نیست و خواست و مشیت الهی علت اصلی اثربخشی موجودات میباشد. علاوه بر آن، وی باید این باور را به فرزندان و سایر اعضای خانواده نیز منتقل نماید
6- نافرمانی نکردن در برابر دستورات سازندهی پیامبر و رهبر جامعهی اسلامی (لا یَعْصِینَکَ فِی مَعْرُوف): آخرین شرطی که در این آیه برای بیعت بیان شده، لزوم ولایتمداری و پایبندی زنان (دوش به دوش مردان جامعه) به اطاعت از اوامر و دستورات سازندهی رهبر جامعهی اسلامی است. چراکه در نظام اسلامی رهبری محور است و تمام مردم باید مطیع او باشند.
این آیهی شریفه ضمن بیان وظائف زن مسلمان، به این نکته نیز تلویحاً اشعار دارد که امنیت از موضوعات مورد توجه نظام اسلامی است و زن مؤمن نقش بسزایی در تأمین این امنیت دارد:
امنیت و سلامت فکری و اعتقادی: لا یُشْرِکْنَ بِاللَّهِ شَیْئاً
امنیت مالی و اقتصادی: لا یَسْرِقْنَ
امنیت خانوادگی: لا یَزْنِینَ
امنیت جانی: لا یَقْتُلْنَ أَوْلادَهُنَّ
امنیت عرضی: لا یَأْتِینَ به بهتانٍ یَفْتَرِینَهُ
امنیت سیاسی اجتماعی: لا یَعْصِینَکَ فِی مَعْرُوف
نتیجه:
از مطالب بالا درمییابیم که برخلاف گفتهی بیخبران یا مغرضانی که میگویند اسلام برای نیمی از جامعهی انسانی یعنی زنان، ارزش قائل نشده و آنها را به حساب نیاورده است، دقیقاً آنها را در مهمترین مسائل (یعنی بیعت که مسئلهای سیاسی است) وارد کرده و با بیان وظائف یک زن مؤمن، هویت انسانی او را زنده کرده و او را از این که تبدیل به متاع بیارزش یا وسیلهای برای کامجویی مردان بوالهوس گردد نجات داده است.
منابع:
تفاسیر مجمع البیان- نمونه- نور-
التحقیق فی کلمات القرآن- لسان العرب
طبقه بندی موضوعی
- بانک احادیث موضوعی (۲۷۰)
- حکایات و داستانهای جالب (۴۱۰)
- نگاهی به زندگینامه ائمه اطهار (۲۲)
- آموزه های دینی و مذهبی (۱۲۴۲)
- معرفی و زندگی نامه بزرگان (۱۴۵)
- موضوعات اجتماعی (۷۷)
- اعمال ماهها و روزهای قمری (۱۸)
- سیره و اشعار (۹۴)
- نصایح و معجزات (۱۰۶)
- مناظرات (۵۱)
- مناسبتهای اسلامی (۳۲)
- اجتماعات دینی و مذهبی (۱۹۱)
- اطلاعیه ها (۷۷)
- بانک پیامک ها (۱۵۰)
- گوناگون (۹۴)
- شهدا و دفاع مقدس (۹۵)
- تصاویر و مراسم محله صادقیون (۸۹)
- شعر و دلنوشته های مذهبی (۱۱۹)
- امامزاده سیدجلال الدین اشرف (۱۴۵)
- امامزاده سید کافی علیه السلام (۱۸)
آخرين مطالب
-
اطلاعیه
شنبه ۴ آبان ۱۳۹۸ -
خدمت رسانی موکب امام علی علیه السلام منطقه نوق رفسنجان
جمعه ۳ آبان ۱۳۹۸ -
گزارش تصویری از تجمع عزاداران اربعین حسینی درامامزاده سیدجلال الدین
دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۸ -
راهپیمایی جاماندگان اربعین از روستاهای مجاور به سمت امامزاده سیدجلال الدین اشرف
پنجشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۸ -
مراسم زیارت عاشورا دردهه اول محرم منزل جانبازحاج علی طاهری
دوشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ -
همایش شیرخوارگان حسینی در امامزاده سیدجلال الدین اشرف برگزارشد
شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ -
سومین یادواره شهیدان اکبری برنا و رنجبرمحمدی برگزارشد
دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ -
عیوب ساختاری
جمعه ۱ شهریور ۱۳۹۸ -
مراسم جشن عیدسعید غدیر در امامزاده سید جلال الدین اشرف برگرارشد
چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ -
یادواره شهدای غواص وگرامیداشت شهیدان بهامین علیرضایی جعفرآبادنوق برگزارشد
يكشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۸
پربازديدها
-
۱۸۵۷۷ -
۱۲۷۱۷۶ -
۶۵۳۷ -
۵۵۹۲ -
۴۳۷۷ -
۴۳۵۱ -
۴۷۳۱ -
۳۴۷۷ -
۳۶۵۱ -
۳۳۷۷
نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است