چهارشنبه, ۲۸ فروردين ۱۴۰۴، ۰۳:۴۷ ق.ظ

درباره سايت

پایگاه مذهبی دارالصادقیون

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خازِنِ العِلْمِ الدَّاعی إِلَیْکَ بِالحَقِّ النُّورِ المُبِینِ،. اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَوَحْیِکَ وَخازِنَ عِلْمِکَ .
هدف از خلقت عالم معرفت و عبادت خداوند متعال است, و غرض از بعثت انبیاء از آدم تا خاتم تحقق آن است, رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تعلیم و تربیت بشریّت به معرفت و عبادت ,قرآن و کسی که نزد او علم تمام قرآن است به یادگار گذاشت.
هرچند حوادث روزگار نگذاشت مفسّر معصومِ قرآن, پرده از حقایق کتاب خدا بردارد ولی در فرصت کوتاهی که برای ششمین اختر فرزوان آسمان هدایت پیش آمد,شاهراه مذهب حق را برای رهروانِ از خلقت باز کرد , و فطرت تشنه انسانیت را به آب حیات عبادت و معرفت سیرآب کرد.
امید است پیروان مذهب حق روز عزای آن حضرت, آنچه در توان دارند در مراسم سوگواری انجام دهند تا مشمول دعای مستجاب او شوند که فرمود((رحم الله من احیی امرنا)) رحمتی که سرمایه ی سعادت و وسیله ی نجات از شدائد برزخ و قیامت است.
در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی پایگاه مذهبی دارالصادقیون را در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیهالسلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم.امیدواریم که شما خوانندگان عزیز با نظرات سازنده خود محبین صادق الائمه علیه السلام را ، در راستای عمل به وظیفه یاری نمایید. این پایگاه در راستای جنگ نرم و تبلیغات حرکت کاروان صادقیه در رفسنجان راه اندازی شده است وبیشتر مطالب آن در خصوص توسل وعشق به اهل بیت و احیای اندیشه های والای اسلام ناب محمدی و تکریم مقام عالی ارباب امام جعفر صادق (علیه السلام) می باشد.
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق
احمدتقی نژاد

بایگانی

پربحث ترين ها

محبوب ترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

گوشه ای از زندگینامه آیت الله جعفر سبحانی

معرفی و زندگی نامه بزرگان


آیت اللّه جعفر سبحانى معروف به آیت الله سبحانی تبریزی در 28 شوال المکرم1347ق مصادف با 20 فروردین 1308ش در خانواده با تقوا دارای علم و فضیلت به دنیا آمد.
  
آیت الله سبحانی تحصیلات ابتدایی خود را در مکتب خانه مرحوم میرزا محمود فاضل در فراگیری متون ادب فارسی گذراند سپس در 14 سالگى رهسپار مدرسه علمیه طالبیه تبریز گردید و به آموختن مقدمات علوم و سطوح پرداخت.
 
وی علوم ادبى را نزد مرحومان: حاج شیخ حسن نحوى و شیخ على اکبر نحوى و بخشى از مطول، منطق منظومه و شرح لمعه را در محضر علاّمه بزرگوار میرزا محمد على مدرس خیابانى صاحب ریحانة الأدب در طول 5 سال آموخت.

 
استاد سبحانى، در آن زمان سخت مشغول تعلیم و تعلم (دروس مقدمات) و مباحثه و تألیف بود. یادگار قلمى ایشان از آن زمان با اینکه نوجوانى 17 ساله بود، دوکتاب معیار الفکر در منطق و مهذب البلاغة در معانی بیان و بدیع می باشد.
 
دگرگونى در آذربایجان و ظهور فرقه دمکرات به رهبرى پیشهور و غلام یحیى(در شهریور 1325ش) و تشکیل حکومت وابسته به شوروى، عرصه را براى تحصیل تنگ کرد و به همین جهت، آیت الله سبحانی لازم دید محیط تحصیل را عوض کرده و رهسپار حوزه علمیه قم گردد، لذا در مهرماه 1325 شمسى وارد قم شد و به تکمیل سطوح، همت گماشت.
 
وی پس از تکمیل سطوح عالیه در 1369ق، به درسهاى خارج فقه و اصول راه یافت و به خوشه چینى از محضر بزرگانی چون مرحوم آیت اللّه العظمى بروجردى، مرحوم آیت اللّه حاج سید محمد حجت کوهکمرى، سید محمد کاظم شریعتمداری و مرحوم آیت اللّه العظمى امام خمینى پرداخت.
 
آیت اللّه سبحانى به غیر از تحصیل دروس فقه و اصول، به آموختن فلسفه و کلام و تفسیر نیز اشتغال و از دوران نوجوانى به مسائل فکرى و عقلى کشش بسیار زیادى داشت و به شخصیتهاى متفکر و اساتید منطق و معقول ارجى شایان مى نهاد.
 
آیت اللّه سبحانى، از زمان تحصیل (1361ق/1321ش) به تدریس مقدمات مى پرداخت و پس از آنکه به حوزه علمیه قم آمد در سن 18سالگى کار تدریس را ادامه داد و پس از زمانى چند نیز به تدریس سطوح پرداخت.
 
استاد معظم در طول بیش از 20 سال تدریس منظم خارج فقه، تاکنون مباحث مختلفى را بحث نموده است که عبارتند از: کتب زکات، حدود، دیات، قضاء، مضاربه (دو بار)، مکاسب محرمه، خیارات، ارث، طلاق، نکاح، خمس و بسیارى از فضلاى حوزه به ضبط افادات استاد پرداخته اند، که برخى از آنها نیز به چاپ رسیده است.
 
همچنین استاد سالیان درازى کتاب عمیق اسفار را براى گروه بسیارى تدریس نموده است که پاره اى از آنان اکنون خود از اساتید فلسفه به شمار مى روند. ایشان به غیر از تدریس منظم فقه، اصول و فلسفه در حوزه علمیه، سالیان دراز به آموزش عقاید، رجال، درایه، تاریخ اسلام و تشیّع، ملل و نحل، تفسیر و ادبیات پرداخته و در هریک از آنها آثار مفید و متعددى را به جامعه اسلامى تقدیم نموده است.
 
یکی از موضوعات جالب توجه پیرامون شیوه تدریس وی آن است که استاد سبحانى همواره سر وقت در جلسه درس حاضر مى شود و با بیانى شمرده و منظم به القاى دروس فقه و اصول و عقاید مى پردازد. ایشان در آغاز، دورنمایى از بحث را ترسیم مى کند و آنگاه به تفصیل، موضوع مورد بحث را توضیح مى دهد.
 
استاد در درس فقه به تتبع گفتار فقها و دقت در آنها، تحقیق در رجال سند احادیث و دقت در فهم روایات مى پردازد و در درس اصول با تکیه بر متن "کفایة الاُصول" گفتار اصولیان را به نقد مى کشد.
وی در طول سالیان دراز تدریس، تربیت شاگردان بسیار، بزرگداشت شعائر دینى، سخنرانى در مجامع فرهنگى، نگارش مقالات متعدد در مجلات معتبر علمى، مصاحبه هاى فراوان، تبلیغ ارزشهاى مذهبى، بنیاد مؤسسات تحقیقاتى و تأسیس مجلات علمى، به تألیفات بسیار در زمینه هاى مختلف دینى همچون: تفسیر، حدیث، فقه، اصول، کلام، تاریخ، فلسفه، ملل ونحل، رجال، درایه، علوم ادبى، دفاع از ساحت تشیع، نقد وهابیت و موضوعات دیگر نگاشته است.
همچنین استاد فعالیت های اجتماعی فراوانی را در طول زندگی خود پشت سر گذاشته اند که در این زمینه می توان به شرکت در تأسیس مجله مکتب اسلام،شرکت در تدوین قانون اساسی،بنیانگذار تفسیر موضوعی قرآن،تأسیس مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) و ایجاد رشته تخصصی کلام اسلامی در حوزه علمیه قم یاد کرد.
در این زمینه وی تالیفات فراوانی در عرصه تفسیر قرآن کریم، فقه، اصول، فلسفه، نقد بر جریانهای انحرافی و ... داشته اند.

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی