سه شنبه, ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴، ۰۲:۱۶ ب.ظ

درباره سايت

پایگاه مذهبی دارالصادقیون

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خازِنِ العِلْمِ الدَّاعی إِلَیْکَ بِالحَقِّ النُّورِ المُبِینِ،. اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَوَحْیِکَ وَخازِنَ عِلْمِکَ .
هدف از خلقت عالم معرفت و عبادت خداوند متعال است, و غرض از بعثت انبیاء از آدم تا خاتم تحقق آن است, رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تعلیم و تربیت بشریّت به معرفت و عبادت ,قرآن و کسی که نزد او علم تمام قرآن است به یادگار گذاشت.
هرچند حوادث روزگار نگذاشت مفسّر معصومِ قرآن, پرده از حقایق کتاب خدا بردارد ولی در فرصت کوتاهی که برای ششمین اختر فرزوان آسمان هدایت پیش آمد,شاهراه مذهب حق را برای رهروانِ از خلقت باز کرد , و فطرت تشنه انسانیت را به آب حیات عبادت و معرفت سیرآب کرد.
امید است پیروان مذهب حق روز عزای آن حضرت, آنچه در توان دارند در مراسم سوگواری انجام دهند تا مشمول دعای مستجاب او شوند که فرمود((رحم الله من احیی امرنا)) رحمتی که سرمایه ی سعادت و وسیله ی نجات از شدائد برزخ و قیامت است.
در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی پایگاه مذهبی دارالصادقیون را در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیهالسلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم.امیدواریم که شما خوانندگان عزیز با نظرات سازنده خود محبین صادق الائمه علیه السلام را ، در راستای عمل به وظیفه یاری نمایید. این پایگاه در راستای جنگ نرم و تبلیغات حرکت کاروان صادقیه در رفسنجان راه اندازی شده است وبیشتر مطالب آن در خصوص توسل وعشق به اهل بیت و احیای اندیشه های والای اسلام ناب محمدی و تکریم مقام عالی ارباب امام جعفر صادق (علیه السلام) می باشد.
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق
احمدتقی نژاد

بایگانی

پربحث ترين ها

محبوب ترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

چند نکته درباره ی مهریه

موضوعات اجتماعی


چند نکته درباره ی مهریه
مرد در هنگام ازدواج چیزی را به همسرش تقدیم می کند که در اصطلاح، مهر و صداق نامیده می شود. زن محبوبه ی مرد است که باید مرد برای اثبات صدق خویش وبه دست آوردن دل زن، مقداری از آنچه داردنثارش سازد.
مهر مبلغ معامله نیست، بلکه از علایم صدق مرد به شمار می رود و به همین جهت «صداق» نامیده می شود. زن خودش را به مهر نمی فروشد، بلکه بدین وسیله صدق مرد را در اظهار عشق و علاقه می آزماید و آرامش خاطر پیدا می کند.


مهریه می تواندپول باشد، یا ملک یا طلا و نقره و یا هر شیء ارزشمند دیگری، و حتّی مرد می تواند به عنوان مهریه کار ارزشمندی را قبول کند که سودش عاید همسرش گردد؛ ولی بهتر است چیزی باشد که عینش باقی بماند و آرامش خاطر بیشتری برای زن فراهم سازد.
میزان مهریه با توافق زن و مرد می باشد، مقدار معینی برای آن تعیین نشده است.
امام باقر(علیه السلام) فرمودند:
«صداق زن چیزی است که زن و مرد بر آن توافق نمایند، کم باشد یا زیاد».(۱)
علی (علیه السلام) می فرمایند:
«دوست ندارم که مهر زن کمتر از ده درهم باشد تا با پولی که در موردزنا پرداخت می شود تشابه نداشته باشد.»(۲)
در مورد زنی که قصد داشت خود را رایگان به نکاح مردی در آورد امام صادق (علیه السلام)فرمودند:
«این کار فقط برای پیامبر جایز استغ امّا درمورد افراد دیگر نکاح صحیح نیست؛ مگر این که قبل ا زعروسی چیزی به زن تقدیم کند؛ کم باشد یا زیاد، گر چه لباسی باشد یا درهمی.»(۳)
اسلام زیاد بودن مهریه و مسابقه ی در آن را به صلاح جامعه نمی داند. لذا علی (علیه السلام) فرمودند:
«مهر زنان را زیاد قرار ندهید که موجب عداوت می گردد.»(۴)
باید مهریه متعارف و متعادل باشد. در آن افراط و تفریط نباشد؛ زیرا مهریه ی کم باعث بی ارزش شدن زن و مهریه زیاد باعث کینه و دشمنی خواهد شد.(۵)
مهرالسّنّه
مهریه ی حضرت زهرا(علیه السلام)، یک زره به مبلغ پانصد درهم بود؛ لذا پیامبر (صلی الله علیه و آله) همین مبلغ را برای همسران خود قرار داد که به آن مهرالسُّنه، گفته شده است.
زن مالک مهریه خود است
پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
«سه گروه گناهان آنان بخشیده نمی شود:
مردی که مهریه ی همسرش را غصب کند؛ کسی که مزد اجیرش را ندهد؛ کسی که انسان آزادی را بفروشد.»(۶)
مهریّه ی زن چه پول نقد باشد چه مِلک، هیچ کس حق ندارد بدون اجازه ی زن در آن تصرّف کند.
امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
«اگر مردی با زنی ازدواج کند و از اوّل قصد نداشته باشد که مهریّه او را بپردازد، این شخص زناکار محسوب می شود.»(۷)
پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
«هر زنی که قبل از عروسی مهرش را به شوهرش ببخشد، خدا در برابر هر دیناری، ثواب آزاد کردن یک بنده را به او عطا خواهد کرد.»(۸)
امام صادق (علیه السلام) می فرمود:
«هر کس برای زن مهری را قرار دهد، لیکن قصد نداشته باشد آن را بپردازد. چنین شخصی به منزله ی دزد خواهد بود.»(۹)
این که بعضی ها می گویند: مهریه را کی داده کی گرفته! صحیح نیست و این دین بر گردن مرد است. زن هر وقت مهریه ی خود را مطالبه کند مرد باید آن را بپردازد. البتّه این نکته لازم است به خانم ها تذکّر داده شود که د رگرفتن مهریّه به همسر خود سخت گیری نکنند. در بعضی روایات از جمله روایت فوق آمده که مستحب است زن مهریّه ی خود را ببخشد.
پی نوشت ها :
۱. وسایل الشّیعه، ج۱۵، ص ۲۳.
۲. همان، ص ۱۱.
۳. همان، ص ۱۳.
۴. همان، ص ۱۱.
۵. ابراهیم امینی، انتخاب همسر، چاپ هفدهم، ص ۱۹۳ تا ۱۹۶.
۶. وسایل الشّیعه، ج ۱۵، ص ۲۲.
۷. وسایل الشّیعه، ج ۱۵، ص ۲۱.
۸. همان، ص ۳۶.
۹. وسایل الشیعه، ج ۱۵، ص ۲۱.
منبع مقاله :
رفیعی محمدی، علی محمد، (۱۳۹۲)، انتخاب همسر، قم: انتشارات رسول اعظم(ص)، چاپ اول

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی