يكشنبه, ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴، ۰۷:۲۵ ق.ظ

درباره سايت

پایگاه مذهبی دارالصادقیون

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خازِنِ العِلْمِ الدَّاعی إِلَیْکَ بِالحَقِّ النُّورِ المُبِینِ،. اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَوَحْیِکَ وَخازِنَ عِلْمِکَ .
هدف از خلقت عالم معرفت و عبادت خداوند متعال است, و غرض از بعثت انبیاء از آدم تا خاتم تحقق آن است, رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تعلیم و تربیت بشریّت به معرفت و عبادت ,قرآن و کسی که نزد او علم تمام قرآن است به یادگار گذاشت.
هرچند حوادث روزگار نگذاشت مفسّر معصومِ قرآن, پرده از حقایق کتاب خدا بردارد ولی در فرصت کوتاهی که برای ششمین اختر فرزوان آسمان هدایت پیش آمد,شاهراه مذهب حق را برای رهروانِ از خلقت باز کرد , و فطرت تشنه انسانیت را به آب حیات عبادت و معرفت سیرآب کرد.
امید است پیروان مذهب حق روز عزای آن حضرت, آنچه در توان دارند در مراسم سوگواری انجام دهند تا مشمول دعای مستجاب او شوند که فرمود((رحم الله من احیی امرنا)) رحمتی که سرمایه ی سعادت و وسیله ی نجات از شدائد برزخ و قیامت است.
در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی پایگاه مذهبی دارالصادقیون را در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیهالسلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم.امیدواریم که شما خوانندگان عزیز با نظرات سازنده خود محبین صادق الائمه علیه السلام را ، در راستای عمل به وظیفه یاری نمایید. این پایگاه در راستای جنگ نرم و تبلیغات حرکت کاروان صادقیه در رفسنجان راه اندازی شده است وبیشتر مطالب آن در خصوص توسل وعشق به اهل بیت و احیای اندیشه های والای اسلام ناب محمدی و تکریم مقام عالی ارباب امام جعفر صادق (علیه السلام) می باشد.
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق
احمدتقی نژاد

بایگانی

پربحث ترين ها

محبوب ترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

آن ۷ راز سر به مهر

شهدا و دفاع مقدس

8-Sal-Defa moghadas (6)

خرداد ماه را گرچه بیشتر به سالگرد عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس و فتح خرمشهر می‌شناسیم اما در هشت سال دفاع مقدس شاهد عملیات‌های دیگری نیز بودیم که شاید با نام‌های‌شان خیلی آشنا نباشیم. همین را بهانه کردیم برای معرفی ۷ عملیات از تاریخ جنگ که مهمان‌تان می‌کنیم:
۱. ۱۳ خردادماه سال ۱۳۶۶، سال روز عملیات محدود نصر ۲ بر فراز میمک

نام عملیات: نصر۲(محدود)
زمان اجرا: ۱۳۶۶/۳/۱۳
تلفات دشمن: (کشته، زخمی و اسیر) ۸۰۰
رمز عملیات: یاحسین مظلوم
مکان اجرا: جبهه میمک- بلندی‌های جبهه میانی جنگ
ارگان‌های عمل کننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی
اهداف عملیات: تصرف مناطق اشغال شده و سرکوب دشمن
طرح و اجرای عملیات «نصر ۲» بر خلاف عملیات «نصر۱» که به دست نیروی زمینی سپاه به اجرا درآمده بود توسط نیروی زمینی ارتش به انجام رسید.
هدف عملیات نصر ۲ آزادسازی بلندی‌های مشرف بر خطوط مواصلاتی دشمن در جبهه «میمک» واقع در منطقه میانی جنگ بود. به همین منظور تک نیروهای ارتش با رمز «یاحسین مظلوم (ع)» در روز ۱۳ خرداد ماه ۱۳۶۶ در محور کوهستانی میمک آغاز شد.
طی این یورش بلندی‌های ۳۹۶.۴۰۴.۴۰۰ و منطقه «خزر» و «هلاله» به تصرف رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمد و ۴ گردان کماندویی، توپخانه و پیاده و یک گروهان تانک دشمن آسیب دید و مقداری سلاح و مهمات از دشمن به غنیمت گرفته شد.
همچنین در این عملیات محدود و کوتاه مدت، ۸۰۰ تن از نیروهای عراقی کشته و زخمی و ده‌ها تن دیگر نیز اسیر شدند.
در این عملیات شهید تقی رضوی معاونت مهندسی قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) به شهادت رسید.
۲. ۱۷ خردادماه سال ۱۳۶۴، سالروز عملیات ظفر ۱(ایذایی)

نام عملیات: ظفر ۱(ایذایی)
زمان اجرا: ۱۳۶۴/۷/۳
مدت اجرا: یک روز
مکان اجرا: محدوده‌ی جزیره‌ی مینو در خاک ایران- جبهه جنوبی جنگ
ارگان‌های عمل‌کننده: تکاوران نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی
اهداف عملیات: انهدام بخشی از نیروهای دشمن در منطقه اروندرود
۱۷ خرداد سال ۱۳۶۴ رزمندگان اسلام در یک اقدام متهورانه عملیات ظفر ۱ را آغاز کردند. این عملیات در منطقه‌ی جزیره‌ی مینو آغاز شد. رزمندگان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی مستقر در جبهه جنوبی، با یورش به مواضع اشغالی دشمن در محدوده‌ی جزیره «مینو»، ضمن انهدام بخشی از نیروهای دشمن، شماری از سنگرهای انفرادی و اجتماعی نیروهای عراق را از میان برده و به مواضع پیشین خود بازگشتند.
در این حمله شماری از نیروهای دشمن کشته یا زخمی شدند و عده‌ای نیز به اسارت درآمدند و نیز مقادیر زیادی جنگ‌افزار سنگین و سبک منهدم و یا به غنیمت گرفته شد.
۳. ۲۳ خرداد ماه سال ۱۳۶۷، سالروز آغاز عملیات بیت‌المقدس ۷
نام عملیات: بیت‌المقدس ۷
زمان اجرا: ۱۳۶۷/۳/۲۳
تلفات دشمن: (کشته، زخمی و اسیر): ۲۰۴۰۰
رمز عملیات: یا اباعبدالله الحسین(ع)
مکان اجرا: منطقه عمومی شلمچه در شمال شرقی خرمشهر-محور جنوبی جنگ
ارگان‌های عمل‌کننده: نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات: پس زدن دشمن از خاک ایران و مقابله با ترفند تجاوزات دوباره ارتش عراق
آخرین عملیات جنگ در محور جنوبی نبرد
پس از تقویت دوباره ارتش عراق توسط حامیان غربی صدام و هزینه‌هایی که کشورهای عربی خلیج فارس، صرف حمایت از رژیم عراق در رویارویی با ایران می‌کردند، قوای مسلح این کشور دست به تهاجماتی قابل توجه در محورهای جنوبی جنگ زدند.
در حالی که ایران آماده می‌شد تا قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل را به عنوان معاهده‌ای برای پایان جنگ ۹۲ ماهه تحمیلی بپذیرد، نیروهای دشمن با پیشروی در خطوط ایران و حتی اشغل برخی مناطق، وضعیت فوق‌العاده‌ای را به وجود آوردند.
این در حالی بود که بسیج عمومی مردم برای تهاجمات مجدد ارتش صدام در حد بالایی بود و می‌بایست امتیازاتی را که رژیم عراق قصد داشت با قبول حالت نه صلح، نه جنگ از ایران بگیرد، پس گرفته می‌شد.
بنابراین سیاست و تاکتیک، عملیات «بیت‌المقدس ۷» که یک عملیات ویژه در نوع خود بود به منظور پس زدن دشمن از این سوی خطوط بین‌المللی در منطقه عمومی «شلمچه» خرمشهر و در نخستین ساعات بامداد ۲۳ خردادماه ۱۳۶۷ با رمز «یا اباعبدالله(ع)» آغاز شد.
رزمندگان اسلام در قالب چندین گردان بسیجی با فرماندهی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، توانستند شماری از یگان‌های ویژه و آماده دشمن را متلاشی نمایند و علاوه بر کشته و زخمی و اسیر نمودن ۲۰۴۰۰ تن از نیروهای دشمن، یک فروند هواپیما را ساقط و ۶۰ دستگاه تانک و نفربر زرهی، ۴۰ قبضه توپ، ۲۰۰ دستگاه خودروی نظامی و چندین زاغه مهمات دشمن را منهدم سازند و شمار بالایی از تجهیزات و ادوات نظامی، چند قبضه توپ و تعدادی زاغه بزرگ مهمات دشمن را به غنیمت خود درآورند.
۴. ۲۴ خرداد ماه سال ۱۳۶۴، سالروز عملیات قدس ۱

نام عملیات: قدس ۱
زمان اجرا: ۱۳۶۴/۳/۲۴
مدت اجرا: ۴ روز
تلفات دشمن(کشته، زخمی و اسیر): ۸۹۰
رمز عملیات: یا محمد رسول‌الله (ص)
مکان اجرا: منطقه عمومی هورالهویزه در شرق رودخانه دجله
ارگان‌های عمل‌کننده: نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات: انهدام نیروهای دشمن و بر هم زدن انسجام سازمان رزمی ارتش عراق و رسیدن به اهداف تأمین نشده در عملیات بدر
نزدیکی به اهداف عملیات بدر
ساعت ۲۱:۲۵ دقیقه شامگاه ۲۴ خردادماه ۱۳۶۴ نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عملیات «قدس ۱» را با رمز «یا محمد رسول‌الله (ص)» در منطقه عملیاتی «هورالهویزه» در شرق رودخانه «دجله» عراق، برای انهدام نیروها و بر هم زدن انسجام ماشین جنگی ارتش عراق، در منطقه‌ای به وسعت ۱۸۰ کیلومتر مربع آغاز کردند.
در این عملیات ۴ روزه، نیروهای عمل کننده ایران در ظرف مدت کوتاهی به دو پاسگاه مورد نظر یعنی «ابوذکر» و «ابولیله» دشمن دست یافته و مقاومت آنها را در هم کوبیدند.
دشمن در صبح روز نخست با هواپیماهای پی‌سی‌۷ و چرخ‌بال اقدام به بمباران شیمیایی و انفجاری نمود، اما با استقرار سریع توپ‌های ضدهوایی، یک فروند از این نوع هواپیما با موشک «سام۷» ساقط شده و پاتک هوایی دشمن عملاً ناکام ماند.
این پاتک‌ها در روزها و ساعات بعدی نیز از سوی دشمن تداوم یافت که برای نیروهای عراقی سودی در بر نداشت. هدف نهایی در عملیات قدس ۱ که در آغاز سلسله عملیات‌های قدس پیش‌بینی شده بود، رسیدن به اهداف و نقاط تأمین نشده عملیات بدر، از جمله نزدیک شدن به جاده مهم العماره-بصره بود. پاسگاه‌های «مختار، ابوذکر، ابولیله و المیدان» عراق آزاد و منطقه «الحسان» و «الزجیه» واقع در نزدیکی جاده مذکور به تصرف نیروهای خودی درآمد.
طی این عملیات تیپ ۲ از لشکر ۲۵ پیاده به طور کامل متلاشی شد و یک فروند هواپیما، یک فروند چرخبال، ۱۵ قایق و ۱۲ پاسگاه سیار منهدم و تعداد ۸۹۰ تن از نیروهای عراقی کشته و زخمی شده یا به اسارت نیروهای خودی درآمدند.
غنایم به دست آمده نیز شامل ۴ قبضه توپ ضدهوایی، ۹ قبضه خمپاره‌انداز، ۲۹ فروند قایق جنگی و بلم، ۱۰ دستگاه بی‌سیم، ۱۰ قطعه پل، ۲۵ قبضه سلاح سبک و مقدار فراوانی مهمات و فشنگ بود.
۵. ۲۷ خرداد ماه سال ۱۳۶۶، سالروز آغاز عملیات نصر ۳

نام عملیات: نصر ۳
زمان اجرا: ۱۳۶۶/۳/۲۷
تلفات دشمن(کشته، زخمی و اسیر): ۱۰۶۰
مکان اجرا: منطقه عملیاتی زبیدات در جنوب دهلران- جبهه میانی نبرد
ارگان‌های عمل‌کننده: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی
اهداف عملیات: انهدام توان رزمی دشمن
نفوذ به قلب دشمن از جبهه جنوبی
این عملیات محدود و نفوذی را، نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی همانند عملیات نصر ۲، به اجرا درآورد. هدف از انجام عملیات «نصر ۳» انهدام توان رزمی دشمن در منطقه «زبیدات» در جنوب محور عملیاتی دهلران بود. نیروی زمینی ارتش در روز ۲۷ خردادماه ۱۳۶۶ از محور مذکور به درون خاک عراق پیشروی کرده و ضمن منهدم نمودن ۲۰ دستگاه تانک و نفربر زرهی، چندین انبار مهمات و شماری خودرو نظامی دشمن، به ۷ گردان رزمی ارتش عراق آسیب رساندند و با کشته و زخمی و اسیر نمودن ۱۰۶۰ تن از نیروهای بعثی و غنیمت گرفتن چندین عراده توپ و ادوات جنگی و شماری خودرو و ده‌ها قبضه سلاح سبک از دشمن، به خاک ایران و خطوط جبهه خودی شماری خودرو و ده‌ها قبضه سلاح سبک از دشمن، به خاک ایران و خطوط جبهه خودی بازگشتند.
۶. ۲۷ خرداد ماه سال ۱۳۶۶، سالروز عملیات فتح ۶

نام عملیات: فتح ۶(نفوذی-انهدامی)
زمان اجرا: ۱۳۶۶/۳/۲۷
تلفات دشمن(کشته، زخمی و اسیر): ۹۳۰
رمز عملیات: یا زهرا(س)
مکان اجرا: منطقه عمومی شمال استان اربیل عراق-عقبه دشمن در محور شمالی جنگ
ارگان‌های عمل‌کننده: رزمندگان معارض کردستان عراق و نیروهای قرارگاه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات: هجوم به مراکز و تأسیسات نظامی دشمن و ضربه به پایگاه‌های دشمن
هجوم به مراکز و تأسیسات نظامی دشمن
در روز ۲۷ خردادماه ۱۳۶۶ زمانی که جنگ در جبهه‌های جنوب دچار سکون و عدم تهاجم جدی و گسترده از سوی طرفین نبرد به مواضع یکدیگر شده بود، از سوی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک عملیات محدود و نامنظم در محور شمالی جنگ ترتیب داده شد. نیروهای تحت امر قرارگاه برون‌مرزی «رمضان» با کمک معارضان کُرد عراق، هجوم را آغاز کردند.
این عملیات با هدف انهدام مراکز و تأسیسات نظامی دشمن در منطقه عمومی شمال استان «اربیل» عراق هنگام شب و با رمز «یا زهرا(س)» آغاز شد.
رزمندگان عمل کننده در عملیات نامنظم «فتح ۶» با یورش به پایگاه‌های مهم دشمن در بلندی‌های «کورت قلندر» و «سلیم‌خان» در شمال شهر و منطقه «دیانا»ی عراق، ضمن انهدام این پایگاه‌ها، مراکز نظامی شهر «مرگه‌سور» و پل مواصلاتی آن محور را از بین برده و طی آن ۲ گردان جیش‌الشعبی (یا میلیشیای صدام) و ۱۶ خودروی نظامی ارتش عراق منهدم شد. دشمن در این عملیات ۹۳۰ تن کشته و زخمی و اسیر بر جای گذاشت.
۷. ۳۱ خردادماه سال ۱۳۶۶، سالروز عملیات نصر۴

نام عملیات: نصر ۴
زمان اجرا: ۱۳۶۶/۳/۳۱
مدت اجرا: ۱۴ روز
تلفات دشمن: ۶۰۶۰ (کشته، زخمی و اسیر)
رمز عملیات: یا امام جعفر صادق(ع)
مکان اجرا: منطقه عمومی ماووت عراق- محور شمالی جنگ
ارگان‌های عمل‌کننده: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
اهداف عملیات: تصرف شهر نظامی ماووت عراق و تکمیل اهداف عملیات کربلای ۱۰
تصرف شهر ماووت عراق
در طرح جدید فرماندهان قوای ایرانی، برخی ارتفاعات از جمله «ژاژیله»، «اسپیدار»، «گلان» و چند ارتفاع مهم دیگر در منطقه عمومی «ماووت» آزاد شد، اما توقف عملیات و تلاش‌های دشمن به منظور بازپس‌گیری مناطق فتح شده دیگر، باعث گردید تا عملیات «نصر۴» برای تکمیل پیروزی عملیات کربلای ۱۰ طراحی گردد. این امید وجود داشت که موفقیت حاصله از این عملیات مقدمات تصرف ارتفاع بلند «گرده‌رش» واقع در غرب رودخانه «چولان» را فراهم سازد تا بعد از آن، ایران بتواند به فتح شهر ماووت بیندیشد.
شهر ماووت به لحاظ موقعیت و قدمت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. انجام عملیات کربلای ۱۰ و درک دشمن از اهمیت این منطقه و شهر ماووت و افزایش حضور دشمن در ارتفاعات مشرف بر آن، این شهر را برای ایران به یک شهر نظامی تبدیل کرده بود. حرکت رزمندگان اسلام از تاریخ ۳۰ خردادماه ۱۳۶۶ گردان‌ها به طور هماهنگ «عملیات نصر۴» را با رمز «یا امام جعفر صادق(ع)» شروع کردند. وسعت منطقه عملیاتی به ۵۰ کیلومتر مربع می‌رسید. در این هجوم شهر ماووت چند ارتفاع مهم به دست رزمندگان اسلام افتاد. این عملیات دو هفته ادامه یافت و طی آن ده‌ها قبضه انواع آتش‌بار، تعداد زیادی خودروی نظامی، ده‌ها دستگاه تانک و نفربر و مقدار زیادی مهمات و سلاح سبک و نیمه‌سنگین دشمن منهدم و ۷ تیپ عراق در نبرد با نیروهای ایران آسیب دید. تعداد کشته و زخمی‌ها و اسرای دشمن به ۶۰۶۰ تن رسید. همچنین در این عملیات چندین دستگاه تانک و نفربر و چندین قبضه انواع سلاح سبک و سنگین همراه مهمات به دست رزمندگان اسلام افتاد و تمامی اهداف مورد نظر تأمین شد.
منبع: نشریه فکه – ش ۷۳

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی