شنبه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۴، ۱۰:۰۱ ب.ظ

درباره سايت

پایگاه مذهبی دارالصادقیون

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خازِنِ العِلْمِ الدَّاعی إِلَیْکَ بِالحَقِّ النُّورِ المُبِینِ،. اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَوَحْیِکَ وَخازِنَ عِلْمِکَ .
هدف از خلقت عالم معرفت و عبادت خداوند متعال است, و غرض از بعثت انبیاء از آدم تا خاتم تحقق آن است, رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تعلیم و تربیت بشریّت به معرفت و عبادت ,قرآن و کسی که نزد او علم تمام قرآن است به یادگار گذاشت.
هرچند حوادث روزگار نگذاشت مفسّر معصومِ قرآن, پرده از حقایق کتاب خدا بردارد ولی در فرصت کوتاهی که برای ششمین اختر فرزوان آسمان هدایت پیش آمد,شاهراه مذهب حق را برای رهروانِ از خلقت باز کرد , و فطرت تشنه انسانیت را به آب حیات عبادت و معرفت سیرآب کرد.
امید است پیروان مذهب حق روز عزای آن حضرت, آنچه در توان دارند در مراسم سوگواری انجام دهند تا مشمول دعای مستجاب او شوند که فرمود((رحم الله من احیی امرنا)) رحمتی که سرمایه ی سعادت و وسیله ی نجات از شدائد برزخ و قیامت است.
در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی پایگاه مذهبی دارالصادقیون را در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیهالسلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم.امیدواریم که شما خوانندگان عزیز با نظرات سازنده خود محبین صادق الائمه علیه السلام را ، در راستای عمل به وظیفه یاری نمایید. این پایگاه در راستای جنگ نرم و تبلیغات حرکت کاروان صادقیه در رفسنجان راه اندازی شده است وبیشتر مطالب آن در خصوص توسل وعشق به اهل بیت و احیای اندیشه های والای اسلام ناب محمدی و تکریم مقام عالی ارباب امام جعفر صادق (علیه السلام) می باشد.
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق
احمدتقی نژاد

بایگانی

پربحث ترين ها

محبوب ترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

مروری بربازتاب جهانی عملیات والفجر مقدماتی

شهدا و دفاع مقدس

8-Sal-Defa moghadas (10)

نویسنده: سید یعقوب حسینی

مطالبی که ذیلاً بیان می گردد درباره چگونگی انعکاس عملیات یاد شده در رسانه های گروهی داخلی و خارجی است. هدف ما از بیان این مطالب آن است که تا آنجا که مقدور است، اثرات این نبرد را در محافل داخلی و بین المللی مورد بررسی قرار دهیم. مدارکی که برای این مطالب مورد بهره برداری قرار گرفته، نشریه خبری خبرگزاری اسلامی ایران می باشد.
اولین خبری که خبر گزارش جمهوری اسلامی ایران از نبرد والفجر مقدماتی منتشر کرد، آن بود که نبرد در ساعت ۱۲:۳۰ روز یک شنبه ۱۷ بهمن با رمز یا الله یا الله در منطقه فکه و شرق استان العماره عراق آغاز شد. فرمان حمله در محیطی روحانی و در جمع گروهی از مقامات بلند پایه مملکتی از جمله نخست وزیر، رئیس دیوان عالی کشور، تعدادی از ائمه جمعه و جمعی از وکلای مجلس شورای اسلامی و چند تن از اعضای مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق صادر شد. قبل از صدور فرمان حمله، توسط حاضرین در اطاق عملیات، زیارت عاشورا با شور و حال خاصی قرائت گردید و مراسم نیایش برگزار شد.
در نخستین دقایق حمله، باران ملایمی در منطقه بارید که سبب محکم شدن نسبی تپه های رملی گردید. در پیشروی اولیه، نیروهای ایران با موانع و میدانهای مین دشمن مواجه شدند. در ساعت ۲۱:۵۰ اولین یگان که تیپ عمّار از لشکر محمد رسول الله (ص) بود، از موانع عبور کرد و به پاسگاه طاووسیه ایران نزدیک شد. آتش توپخانه دشمن ابتدا چندان سنگین نبود، ولی از ساعت ۲۲:۲۵ آتش دشمن شدید تر گردید و نیروهای پیاده خط مقدم دشمن به مواضع بعدی عقب نشینی کردند. نخست وزیر ایران که در قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) حضور داشت از ارزش های فرهنگی حاصل از ایثار برادران بسیج در سطح ایران و جهان تمجید کرد. نخست وزیر در قسمتی از بیاناتش گفت: دستور حمله در جوی عارفانه صادر شد، من آرزو می کنم اثرات فرهنگی ایجاد شده از ایثار نیروهای بسیج در سطح جهان ارزش خود را بازیابد.
خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران با چند تن از فرماندهان نظامی و سپاهی عملیات کربلا ۱۱ مصاحبه هایی انجام داد. همه آنان به پیروزی این عملیات امیدواری قطعی داشتند و اثرات این پیروزی را در کل جریانات جنگ و سرنوشت حکومت بعثی عراق دارای اهمیت ویژه ای می دانستند و آن را پیروزی اسلام بر کفر تلقی می کردند.
برطبق گزارش این خبرگزاری، در روزهای قبل ازآغازاین نبرد، دو نفر از سرداران رشید سپاهی شرکت کننده دراین نبرد که برادر مجید بقائی و حسن باقری بودند، به شهادت رسیدند. در قرارگاه کربلا مراسم یادبودی برای آنان برگزار شد. لازم به یادآوری است که برادر مجید بقائی فرمانده سپاهی قرارگاه کربلا و برادر محسن باقری مسئول اطلاعات سپاهی قرارگاه خاتم الانبیاء بود. بنابراین هردو شهید مقام شامخی در میدان نبرد داشتند.
در این عملیات با نخست وزیر ایران که در میدان نبرد بود مصاحبه ای انجام شد. آقای نخست وزیر با ابراز امیدواری کامل به پیروزی این نبرد اظهارداشت، نتیجه این نبرد اثرات عمیقی در کل روند جنگ و جنبه بین المللی آن خواهد داشت. بویژه سردمداران کفر و مخالفین انقلاب اسلامی را ناامید خواهد ساخت و از جمله در کنفرانس آینده غیر متعهدها اثرات مهمی دایر بر اراده قاطع ما برای احقاق حقوقمان ایجاد خواهد نمود. نخست وزیر در پایان سخنان خود به دولت فرانسه نسبت به دادن کمک های فراوان به عراق هشدار داد.
حجت الاسلام سید محمد باقرحکیم سخنگوی مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق که در قرارگاه خاتم الانبیاء بود مردم عراق را به قیام علیه حکومت بعثی دعوت کرد و اظهار داشت نیروهای ایران به عنوان رهایی بخش بر علیه ارتش بعثی عراق می جنگند.
آیت الله موسوی اردبیلی رئیس دیوان عالی کشور نیز که در قرارگاه خاتم الانبیاء حضور داشت در مصاحبه ای گفت که این جنگ، جنگ اسلام با کفراست و به خاطر آب و خاک نیست.
در ساعات ۱۰:۳۰ روز ۱۸ بهمن هواپیماهای دشمن قرارگاه عملیاتی خاتم الانبیاء را بمباران کردند ولی بمبها ازارتفاع بالا پرتاب شد و به هدف اصابت نکرد و خسارتی به بار نیاورد.
تا ساعات اول روز ۱۸ بهمن ماه گزارشات خبری حاکی از پیشروی نیروهای ایران و آزاد شدن چندین پاسگاه مرزی ایران و بیش از ۲۵۰ کیلومتر مربع از مناطق اشغال شده ایران بود. حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه همان روز، خبر پیروزی اولیه نیروهای ایران را به نمایندگان مجلس داد و اظهار امیدواری کرد که این عملیات آخرین عملیات در جنگ تحمیلی باشد و سرنوشت نهایی جنگ و منطقه تعیین گردد. رئیس مجلس درادامه سخنانش گفت: ما را در چند ماه گذشته ضمن اعلام شرایط برحق خود از تمام محافل بین المللی خواستیم با توجه به حقوقمان برای پایان دادن این جنگ قدم بردارند، ولی نتیجه ای حاصل نشد. به ناچار برای احقاق حقوقمان به آخرین حربه، یعنی ادامه نبرد متوسل شدیم.
رئیس مجلس ضمن دادن هشدار به حامیان صدام در منطقه و مجامع بین المللی، از آنها خواست بیش ازاین خود را با این جنگ درگیر نسازند و سبب طولانی تر شدن آن نشوند. از نیروهای مسلح ایران خواست هر چه زودتر با تداوم عملیات، به این جنگ تحمیلی پایان دهند و مردم منطقه را از شر این جنگ که بر منطقه تحمیل شده و از شر ابرقدرتها که مرموزانه به این جنگ دامن می زنند و ریاکارانه مدعی صلح هستند و دعوت به صلح می کنند رها سازند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران در صبح روز ۱۸ بهمن، از قول ستاد مشترک از مردم خواست کمک های خود را که شامل نیاز فوری مانند: آمبولانس، لباس گرم، گونی، وانت کمک دار، پنبه، باند، کنسرو و کمپوت، قند و چای و شکر می باشد به میدان نبرد ارسال دارند.
اولین اطلاعیه قرارگاه خاتم الانبیاء در صبح روز ۱۸ بهمن _ بعد ازمتوقف شدن عملیات_ منتشر شد. دراین اطلاعیه اعلام شد که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به اهداف از پیش تعیین شده رسیده اند. واکنون در حالت نگهداری مناطق آزاد شده _ پدافند_ می باشند.
در اطلاعیه شماره ۲ اعلام گردید که پاسگاههای مرزی سوبله، صفریه، رشیده بعد از ۲۹ ماه اشغال آزاد شد. پاسگاههای وهب، کرامه، صفریه عراق نیز به تصرف رزمندگان اسلام در آمد. و بیش از ۲۵۰ کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده ایران از لوث وجود متجاوزین پاکسازی شد.
خبرگزاری های خارجی

نشریه المدینه چاپ عربستان نوشت: ایران با بسیج بیش از یک میلیون سرباز قصد جدا کردن بصره ازخاک عراق را دارد. عراق از مصر خواسته است درکمک رسانی به عراق نقش فعالتری داشته باشد. ولی فواد محی الدین نخست وزیر مصر گفته است: مصر هیچ طرحی برای اعزام نیرو به عراق ندارد. طاها یاسین رمضان معاون نخست وزیر عراق گفت: ارتش این کشور برای مقابله با نیروهای ایران ۵۰۰ هزار نفر ارتش خلقی را بسیج کرده است و قرار است تعداد آنها تا ۷۵۰ هزار نفر افزایش یابد. جز این عده ۱۴ هزار نفر داوطلب از اهالی کشورهای دیگر عرب نیز وجود دارند.
خبرگزاری رویتر ضمن مخابره قسمتی از نظریه های اعلامیه های ایران، خبر داد که صدام حسین روز گذشته گفت: ایران یک ماه قبل برای حمله به استان میسان عراق آماده شده بود، لیکن تردید داشت، زیرا عراق این منطقه را به یک سنگر مستحکم تبدیل کرده است.
خبرگزاری خلیج از بغداد، خلاصه اولین اعلامیه ارتش عراق شماره ۹۸۹ را درباره عملیات جاری گزارش داد که درآن گفته شده بود: تمام نیروهای حمله ور ایران در منطقه الشیب_ غرب چزابه_ منهدم شدند و حمله نیروهای ایران متوقف گردید. نیروهای ایران نتوانستند حتی یک وجب از خاک عراق را تصرف کنند. خبرگزاری رویتر ازلندن ضمن گزارش خلاصه ای ازاعلامیه های ایران، اعلامیه ارتش عراق را نیز به همان وضعی که در بالا بیان شد مخابره کرد. خبرگزاری قطرازبغداد نیز با بیان نظریات عراق درباره دفع حمله نیروهای ایران گزارش خود را تنظیم کرد.
خبرگزاری رویتر از بغداد نظریات صدام حسین درباره حمله نیروهای ایران به استان میسان عراق را منتشر کرد. در آن از قول صدام حسین گفته شد: نیروهای ایران به هدف تصرف شهر عماره مرکز استان میسان حمله کردند، تا جاده استراتژیک بغداد بصره را تحت کنترل خود درآورند. این خبرگزاری در تحلیل مختصری از جنگ گفت: جنگ اکنون وارد بیست و نهمین ماه شده است. در اوایل جنگ نیروهای عراق قسمتی از اراضی ایران را اشغال کردند. ولی اکنون ۱۴ میلیون عراقی در مقابل ۳۹ میلیون ایرانی به دفاع از مرز عراق برخاسته اند. رهبران ایران می گویند: این جنگ زمانی پایان می یابد که یک جمهوری اسلامی جایگزین دولت بعثی صدام حسین در عراق شود. صدام حسین شب گذشته گفت: حمله جدید ایران حتی یک پیروزی تبلیغاتی نیز به دست نخواهد آورد. زیرا توپخانه دوربرد ایران نمی تواند بزرگراه بصره بغداد را با آتش خود قطع کند. مگرآن که نیروهای ایران تا ۶ کیلومتری این بزرگراه برسند، و به آن نیز نخواهند رسید. این خبرگزاری نظریه دیپلماتهای مقیم بغداد را نیزاعلام کرد که گفته بودند: حملات اخیر ایران از تمرینات عالی برخوردار بوده است و موج انسانی شهادت طلب نیروهای ایران پیشرفتهائی در خاک عراق داشته اند.
خبرگزاری کویت با طرفداری از موضع عراق در جنگ تحمیلی، جریان را منتشر کرد و خلاصه ای ازاعلامیه های ایران و عراق را گزارش نمود: درپایان افزود که تمام تلاش های میانجیگری به خاطر سرسختی ایران و درخواست تقاضای شرایط غیر منطقی، تاکنون به بن بست رسیده است.
خبرگزاری ابوظبی نیز خلاصه اخبار جنگ را با جملاتی به نفع عراق مخابره نمود.
به طور کلی گزارشاتی که در ساعات بعد ازظهر ۱۸ بهمن ماه درباره نبرد والفجر مقدماتی به وسیله رسانه های گروهی جهان مخابره گردید، حاکی از دفع حمله نیروهای ایران به وسیله نیروهای عراق بود. خبرگزاری کویت خبرداد که صباح الاحمد معاون نخست وزیر و وزیر خارجه کویت در مصاحبه با مجله الافکار چاپ لبنان گفته است: کویت به هرگونه تلاشی دست خواهد زد تا جنگ ایران و عراق را پایان دهد. او در قسمتی از سخنانش گفت: کویت از تهدیدهای ایران که توسط حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی در خطبه نماز جمعه گذشته عنوان شد، متأسف است.
دومین اعلامیه ارتش عراق درباره نبرد جاری، حاکی ازآن بود که حمله نیروهای ایران ناموفق ماند و تلفات بسیار سنگینی به نیروهای ایران وارد شد.
واکنش رادیوهای بیگانه درباره نبرد والفجر

رادیو آمریکا در ساعت ۱۰:۰۵ روز ۱۸ بهمن ماه، ضمن اعلام گفتارهای صدام حسین، از قول او گفت: رهبران ایران می دانند چنین حمله ای محکوم به شکست است. زیرا در فرصتی که ایران برای بسیج نیروهای خود به عراق داد، عراق موفق شد منطقه هدف مورد نظر ایران را به صورت دژی غیر قابل تسخیر درآورد.
رادیوهای کشورهای عربی عموماً نظریات صدام حسین و بیانیه های ارتش عراق را منتشر کردند که عمدتاً حاکی از عدم موفقیت نیروهای ایران بود.
رادیو لندن در بخش انگلیسی ساعت ۱۲:۳۰ روز ۱۸ بهمن به طریق موذیانه ای خبر جنگ ایران و عراق را منتشر کرد و گفت : حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی حمله اخیر را حمله قاطع برای خاتمه جنگ ایران اعلام کرده و در بیانیه های نظامی ایران خبر تصرف چند پاسگاه مرزی عنوان شده است. این رادیو نظریات عراق را به همان صورتی که در رسانه های دیگر مطرح شده بود بیان کرد. لحن گفتار رادیو کلن نیز مانند رادیو لندن بود. سومین بیانیه ارتش عراق درباره نبرد والفجر در ساعت ۱۴:۳۰ از رادیو صوت الجماهیر پخش شد: که درآن گفته شد حمله نیروهای ایران در دو مرحله اجرا شد، مرحله اول حدود نیمه شب ۱۹۸۳/۲/۶ ( ۱۷ بهمن ) و مرحله دوم ساعت ۷ بامداد اجرا گردید. در این مرحله،از حمله دو لشکر ایران وارد
عمل شدند، که بکلی منهدم گردیدند. رادیو لیبی دربرنامه ساعت ۱۷ خلاصه اعلامیه های نیروهای مسلح ایران منتشر کرد که در مجموع نسبت به ایران حسن نظر درآن دیده می شد.
رادیو اسرائیل در ساعت ۱۹ روز ۱۸ بهمن در بخش فارسی خود گزارش مشروحی از اعلامیه های ایران و عراق داد. ظاهراً چنین وانمود کرد که بیطرفانه حرفهای هر دو طرف جنگ را بیان می کند.
بطورکلی در ساعات بعدازظهر روز ۱۸ بهمن که تا حدودی نتایج کلی حمله ایران مشخص گردیده بود، روش تبلیغی رادیوهای بیگانه علیه حمله ایران گزارش می شد که حاکی از عدم موفقیت نیروهای ایرانی بود.
پخش فارسی رادیو لندن در ساعت ۱۹:۴۵ بهمن ماه، تفسیری را که دیوید برادشو درباره جنگ ایران و عراق کرده بود، منتشر کرد. خلاصه آن بدین شرح بود: دکتر ولایتی وزیر خارجه ایران بعد از تلاش های هیئتهای حسن نیت برای پایان جنگ اظهار داشت، جنگ ایران و عراق با مذاکرات هرگز حل نمی شود و رهبران ایران راه پایان جنگ را فقط در مبارزه نظامی می بینند، ازاین لحاظ نیز خود را قوی تر احساس می کنند. در ادامه این تعبیرگفته شد: اما ایران اکنون از نظر مالی در مضیقه قرار گرفته و صادرات نفت آن کشور محدود شده است. در تحقیقات متخصصین نظامی آمریکا چنین نتیجه گرفته شده که برخلاف تصور بسیاری، تصفیه ارتش ایران بعد ازانقلاب از کارایی آن نکاسته است. علی رغم بعضی اختلافات بین ارتش و سپاه پاسداران، با تلفیق شور مذهبی، انضباط، افراد سپاه پاسداران و افراد ارتش ایران کارایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بهترشده است. اما مهمترین مشکل نظامی ایران کمبود تجهیزات سنگین و قطعات یدکی آنها است.
در ساعت ۲۰:۲۰ رادیو صوت الجماهیر اعلامیه شماره ۹۹۱ ارتش عراق را منتشر کرد که در آن، همان گفته های قبلی تکرار شده بود و تعداد کشته های نیروهای ایران ۶۸۹۴ نفر _ به دقت شمارش توجه شود_ و صدها اسیراشاره شده بود. نتیجه نهائی نبرد جاری را دفع شدن حمله نیروهای ایران در منطقه شیب_ غرب فکه چزابه_ اعلام کرده بود.
با توجه به این که در پایان روز ۱۸ بهمن نتیجه نبرد والفجر مقدماتی تا حدودی مشخص گردید و معلوم شد که حمله نیروهای ایران در عمق داخل خاک عراق با عدم موفقیت مواجه شد و این نبرد درهمان حوالی خط مرز بین دو کشور متوقف گردید. طبعاً لحن گفتارها و گزارش ها بیشتر به نفع حکومت متجاوز عراق تغییرکرد و لحن رسانه های گروهی ایران نیز دیگر نمی توانست از احساسات پیروزمندانه کافی برخوردار باشد. برای درک چگونگی بازتاب این نتایج شمه ای از گفتار رسانه های داخلی و خارجی را بازگو می کنیم.
گزارشهای داخلی

در ۱۹ بهمن ماه قرارگاه خاتم الانبیاء اعلام کرد که ۶۰ تن از افراد اسیر شده عراقی به منطقه عقب تخلیه شدند. بنابراین در نبرد والفجر عظیم خبری از به اسارت درآمدن هزاران نفر از افراد دشمن نبود.
در گزارش دیگری خبرازحمله هواپیما و هلیکوپترهای دشمن به نیروهای خودی و دفع پاتکهای دشمن داده شد. درباره انهدام نیروهای دشمن فقط به تیپ ۷۰۴ عراق اشاره گردید. در حالی که در بررسی نیروهای دشمن دیدیم که به بیش از ۲۷ تیپ عراق در شرق عماره و علی غربی اشاره شده بود.
در ادامه گزارشات، قرارگاه خاتم الانبیاء در ۱۹ بهمن اعلام کرد که حمله دیگری در منطقه فکه اجرا شد که بر اثر آن ۵۰ کیلومتر مربع دیگر از مناطق اشغالی ایران آزاد گردید و شمار اسرای عراقی به بیش از یکصد نفر و کشته شدگان دشمن به بیش از ۸۰۰ نفر رسید. هواپیماهای عراقی فعال تر شدند بنحوی که برمبنای ادعای عراق ۱۱۳ پرواز عملیاتی درمنطقه نبرد استان میسان اجرا کردند. مسئله ای که در جریان این نبرد مطرح شد، حضور یک گردان از ارتش سودان در جبهه عراق جزو تیپ ۹۵ ارتش عراق بود که دراین نبرد تلفات سختی را متحمل گردید.
سومین اطلاعیه نیروهای مسلح ایران درباره نبرد والفجر در ۱۹ بهمن منتشر شد. در آن ضمن اعلام حمله شب قبل در منطقه فکه، نتایج حاصله ازآن که در بالا بیان گردید، اعلام شد، مناطق آزاده شده به ۳۰۰ کیلومتر مربع افزایش یافت. دراین اعلامیه اعتراف گردید که نبرد در حوالی خط مرز جریان داشته و جاده مرزی بین پاسگاه رشیدیه و صفریه پاکسازی شده است. در روز ۱۹ بهمن نیروهای دشمن در منطقه چنگوله واقع در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی مهران اقدام به حمله کردند و قریب ۵ ساعت نبرد بین رزمندگان مدافع میهن اسلامی ما با نیروهای مهاجم ادامه داشت و حمله دشمن دفع گردید. یک نفرازافراد دشمن به اسارت درآمد و ۷ تن از رزمندگان ما شهید و تعدادی زخمی شدند. لازم به توضیح است که دراین منطقه فقط عناصر سبک نیروهای مسلح ایران به صورت پرده پوشش مستقر بودند.
بازتاب جریان نبرد در رسانه های خارجی در ۱۹ بهمن ماه

روزنامه واشنگتن تامیز در مقاله ای تحت عنوان «اگرایران پیروز شود چه شود» نوشت.
بر اساس برآورد نظامی آمریکا حدود ۱۵۰ هزار سرباز ایرانی در جبهه غرب دزفول متمرکز شده اند. درمقابل، عراق نیز تمام نیروهای ذخیره خود را به این منطقه نبرد اعزام کرده است. ازهم اکنون نبرد سرنوشت سازی ممکن است آغاز گردد که عراق برای آن آماده است. نتیجه پیروزی سربازان افراطی آیت اله خمینی آن قدر برای اردن، عربستان و دیگر رژیمهای محافظه کار سنتی، شوم است که آنها کاملاً حق دارند شدیداً نگران باشند. دراین مقاله نسبتاً طولانی به طورکلی خطرات و تهدیدات پیروزی ایران درمنطقه بازگو شده و چنین به نظر می رسد که مقاله به نحوی پایه ریزی شده بود که حامیان عراق را بیش از پیش وادار به طرفداری از حکومت عراق سازند.
به عنوان نمونه در تحلیل اثرات میزان صدور نفت ایران و عراق گفته بود: این هر روز غنی تر و عراق بر عکس فقیرتر می شود. این امر در توازن نظامی عراق اثرات منفی خواهد داشت. کشورهای منطقه خلیج فارس سالانه ۱۲ میلیارد دلار به عراق کمک می کنند. ولی اکنون خود آنها نیز با مشکلات اقتصادی مواجه شده اند به آمریکا فشار وارد می شود که به نفع عراق اقدام کند، ولی دولت آمریکا مایل نیست ایران را بیش از حد تحت فشار قرار دهد. نتیجه نهائی این مقاله آن است که اگر در جبهه های نبرد، تحرک نیروهای ایران فروکش کند ممکن است حکومت ایران به یک توافق سیاسی رضایت دهد. در همین حال نیروهای واکنش سریع آمریکا در منطقه خاورمیانه فعال شده اند تا به دوستان خود دراین منطقه اطمینان دهند آمریکا در پشتیبانی آنها خواهد بود. زیرا مقامات آمریکائی اعتراف می کنند، نتیجه پیروزی ایران در این جنگ حداقل و حداکثر مصیبت بار خواهد بود. حداقل خواسته ایران سرنگونی صدام و پرداخت ۱۰۰ میلیارد دلار غرامت و بازگشت هزاران رانده شده عراقی به خانه هایشان خواهد بود. حداکثر ممکن است ایران بخواهد یک رژیم شیعه را در بغداد و شیخ نشینهای دیگر منطقه برقرار سازد و عربستان و اردن را منزوی نماید.
رادیو مراکش ضمن انتشار خلاصه اعلامیه های نظامی عراق گفت: رؤسای کشورهای عربستان، یمن شمالی، اردن، مصر طی تماس تلفنی با صدام حسین ادامه پشتیبانی های خود را از عراق مورد تأئید قرار دادند. این رادیو از قول وزیر خارجه فرانسه گفت: فرانسه به سیاست خود در مورد جنگ عراق با ایران ادامه خواهد داد. زیرا می بیند که این کشور احتیاج به کمک دارد.
خبرگزاری تاینوگ (یوگسلاوی) گزارشی تحت عنوان ارتش جدید اسلام منتشر کرد. ما حصل این گزارش مفصل آن بود که نیروهای ایران تحت این عنوان، حرکت جدیدی را در دنیا آغاز کرده اند. بنا به تفسیرخبرگزاری جمهوری اسلامی ایران از این مقاله، هدف نویسنده یا گوینده آن بوده که خاطرات ارتش اسلام زمان امپراطوری عثمانی به شبه جزیره بالکان را زنده کند.
خبرگزاری عراق به استناد قسمتی از گفتارهای فرماندهان نیروهای ایران اظهار داشت که ایرانی ها بعد از عدم موفقیت اعتراف کرده اند که در این حمله با استحکامات بسیار قوی عراق مواجه شدند. وزیر بهداری ایران از جبهه جنگ از مردم ایران درخواست استمداد برای ارسال وسایل بهداشتی و پزشکی کرد.
خبرگزاری هند بدون تفسیر ویژه ای، خلاصه جریان حوادث جنگ را منتشر کرد و گفت : حمله نیروهای ایران چند ساعت بعد از سخنرانی صدام حسین آغاز شد. صدام حسین در این سخنرانی گفته بود که عراق برای دفع حمله ایران آمادگی کامل دارد.
روزنامه الرای العام چاپ کویت درباره جریان جنگ ایران و عراق نوشت : کشورهای عرب منطقه باید عملاً به ایران نشان دهند که دراین جنگ به طور قاطعانه پشتیبان عراق خواهند بود. روزنامه های دیگر کویت نیز ضمن انتقاد از روش ایران در پیدا کردن راه حل جنگ گفت: تمایل رهبران ایران برای سقوط صدام یک ساده اندیشی مطلق است. روزنامه سعودی الریاض نیز نوشت که حکام عرب در کنفرانس فاس متعهد شدند که کمکهای نظامی و معنوی خود، را به عراق ادامه دهند. بر اساس اعلام خبرگزاری عراق، صدام حسین به دنبال آغاز حمله نیروهای ایران به طور جدی از کشورهای عرب درخواست کرد: به تعهدات خود نسبت به کشور عراق عمل کنند. این درخواست رسماً به اطلاع سفرای کشورهای عربی مقیم بغداد رسید.
طارق عزیز معاون نخست وزیر و وزیر خارجه عراق در پیامی برای دبیرکل سازمان ملل و اتحادیه عرب و دبیرکل کنفرانس اسلامی خطراین حمله و ادامه جنگ را یادآور شد و ازآنان و همچنین دبیرکل کنفرانس غیر متعهدها خواست برای پایان دادن به جنگ اقدامات فعالتری انجام دهند.
خبرگزاری کویت اطلاع داد: صدام حسین در مصاحبه با خبرگزاری عراق بار دیگر از رهبران ایران درخواست کرد از نبرد منطقه شیب درس عبرت بگیرند و به ندای صلح پاسخ مثبت دهند.
بالاخره گرچه از پایان روز ۱۹ بهمن رسانه های گروهی جهان به نوعی به متوقف شدن حمله نیروهای ایران پی بردند، ولی به هر حال وحشتی که این نبرد در دنیای علاقمند به سرنوشت جنگ ایران و عراق ایجاد کرده بود اثرات خود را نشان داد و بار دیگر اغلب کشورهای علاقمند و ذینفع ندای صلح طلبی را سر دادند. در رأس آنها کشورهای عرب حوزه خلیج فارس قرار داشتند. ما به منظور اختصار از بازگو کردن گفتارهای رسانه های گروهی جهان دراین باره خودداری می کنیم و فقط به بیان خلاصه ای از قسمتی از تفسیرهای محافل سیاسی و خبری جهان درباره ادامه جنگ تحمیلی اکتفا می نمائیم.
بخش انگلیسی رادیو لندن متن مصاحبه با فریدهالیدی درباره جنگ ایران و عراق را منتشر کرد. خلاصه نظرات هالیدی آن بود که ایرانیان درباره حمله اخیرگفته اند : این حمله نهائی است. اما به نظر او این ادعای رهبران ایران فقط به منظور تقویت روحیه رزمندگان ایران بود. او درباره آمادگی عراق گفت: عراقی ها از تجهیزات بسیار پیشرفته ای برخوردارند و کمکهای فوق العاده ای به آن کشور می شود. درباره هدف ایران در کنفرانس غیر متعهدها، فریدهالیدی گفت: قطعاً ایران می خواهد موضع قویتری در این کنفرانس داشته باشد. او درباره احتمال سرنگونی صدام حسین گفت: شاید این فکر در بعضی ازطرفداران او نیز قوت گرفته باشد. اما مسئله اساسی این است که چه کسی می تواند جانشین صدام شود و نتیجه نهائی این تغییرات به نفع کامل ایران نباشد.
در پاسخ سؤالی که شده بود: صدام حسین در سال ۱۹۷۵ حاضر به صلح با ایران شد و اکنون نیزاعلام کرده است برای ایجاد صلح حاضراست به تهران برود، گفت: آن موقع یک توافق کاملاً واقع بینانه پیش آمد. اما وضع اکنون کاملاً متفاوت است و اکنون یک عقیده کاملاً غیر واقع بینانه راجع به این که جنگ تا چه وقت طول خواهد کشید وجود دارد. هیچ راهی برای صدام جهت مصالحه با چنین افرادی وجود ندارد.
بعد ازآرام شدن وضعیت منطقه نبرد والفجر، تحرک حکومت عراق از نظر سیاسی و تبلیغات وسیع تر شد. ارتش عراق به وسیله هواپیماهای جنگی خود در منطقه این عملیات اعلامیه های تبلیغاتی فرو ریخت. در آن ضمن حمله به حکومت ایران از رزمندگان ایران دعوت کرده بود به عراق پناهنده شوند. در صحنه جهانی نیز، به ویژه در دنیای عرب، حرکت عراق فعالتر شد. حکومت عراق به کشورهای دیگر عرب هشدار داد که حمله اخیر ایران سرآغاز حملات مداوم دیگری است. کشورهای عربی موظف هستند بر اساس پیمان اتحادیه عرب به عراق کمک بیشتری بکنند.
امپراطوریهای خبری نیز که اغلب از عراق حمایت می کردند، در رادیوها و نشریات، حمله ایران را به صورت تهدید فوق جدی به جهانیان عرضه کردند. به عنوان نمونه روزنامه کوریر دولاسرا چاپ ایتالیا نوشت: ارتش امام خمینی برای اشغال عراق و تقسیم آن به دو بخش به آن کشور حمله کرده است.
روزنامه آمریکائی نیویورک تایمز در یک مقاله نسبتاً مفصل، نبرد جاری و همچنین روند جنگ ایران و عراق را مورد تحلیل قرار داد و ضمن این که چند عملیات قبلی ایران را نا موفق خواند، درباره حمله اخیر ایران نوشت که سربازان ایرانی باید از ۳ خط مستحکم دفاعی عراق در دشت باز غرب فکه عبور کنند. درحالی که برتری کلی با نیروهای عراق است. در ادامه این بحث گفت که عراق مکرراً پیشنهاد صلح کرد، اما ایران امتناع نموده و به کرات خواستار درهم کوبیدن رژیم صدام شده است.
درباره خرید تسلیحات به وسیله ایران نوشت که ایران می خواهد تجهیزات مدرنی بخرد. اما به علت کاهش درآمد نفت قادر به این کار نخواهد بود.
سرلشکر هشام صباح الفخری فرمانده سپاه ۴ عراق در یک مصاحبه مطبوعاتی در ۲۰ بهمن ماه اظهار داشت: نیروهای ایرانی ۳ بار تلاش کردند در منطقه عملیاتی_ شرق عماره_ از خط مرز بگذرند. ولی یگانهای سپاه ۴ عراق آنها را عقب راندند. او گفت: جاده فکه _ شیب تحت کنترل کامل نیروهای عراقی است. ادامه داد که نیروهای ایران به این گونه حملات ادامه خواهند داد. سرلشکر فخری گفت: نیروهای ایران در یک قسمت کوچک موفق شدند تا عمق ۲۰۰ متری خاک عراق پیشروی کنند. اما همه آنان به اسارت نیروهای عراقی درآمدند. وی گفت: هدف حمله اخیرایران شهر العماره عراق بود، زیرا یک نقشه رنگی از یکی از اسرای ایرانی به دست آمده که این مطلب را نشان می دهد.
مرحله دوم عملیات والفجر در شبانگاه ۲۰ بهمن آغاز شد که شرح آن در مطالب هدایت عملیات بیان گردید. با شروع این مرحله، تلاش خبری خبرگزاریهای داخلی و خارجی بار دیگر رونقی گرفت و مطالبی درباره پیشروی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مخابره شد. اما همان گونه که در شرح عملیات بیان گردید، در این مرحله نیز موفقیت قابل ملاحظه ای نصیب نیروهای ایرانی نشد. قبل از آن که بازار خبری داغ شود، نبرد از دورافتاد. از روز ۲۱ بهمن ماه تقریباً بکلی متوقف گردید. رسانه های گروهی جهان به تحلیل کلی روند جنگ ایران و عراق ادامه دادند. نتیجه کلی این بررسیها این بود که ایران به حملات پیاپی ادامه خواهد داد و جنگ همچنان جریان خود را طی خواهد کرد و هرگونه تلاش سازمانهای بین المللی و شخصیت های سیاسی جهان برای پایان دادن این جنگ به نتیجه ای نخواهد رسید. از جمله تفسیرهای مفصل مقاله ای بود که در روزنامه های نشنال تایمز به قلم راجر ماتیوز تحت عنوان پژواک جنگ خلیج در خاورمیانه نوشته شده بود. نویسنده در این مقاله ۴ صفحه ای جریان جنگ و هدفهای نهائی حکومت ایران و عراق را مورد بررسی قرار داده و ضمن انتقاد کلی ازهر دو طرف گفته بود: بنابراین احتمالاًًً اشکی برای هیچ یک از دو رژیم که در تلاش برای وارد کردن خسارت به دیگری هستند ریخته نمی شود. در قسمتی ازاین مقاله گفته شد بود که اگر چه راه حل نظامی برای جنگ را نمی توان نادیده گرفت. اما ایران در سرمایه گذاری بر سر ابتکاری که ازاوایل سال گذشته میلادی به دست آورده که نیروهای عراق را به آن سوی مرز عقب براند شکست خورده است. از آن موقع چندین حمله خونین به مواضع دفاعی عراق اجرا کرد، اما روحیه سربازان عراقی قویتر شده است. حمله اخیر ایران نشان داد که امکانات تدارکاتی ایران برای یک عملیات مداوم قابل شک و تردید است، اما رمز بقای عراق نیز در گور کمکهای اقتصادی و مالی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.
گرچه عملیات والفجر مقدماتی به هدف نهائی نرسید اما اثرات روانی و سیاسی را در محافل بین المللی بویژه منطقه خلیج فارس بر جای گذاشت و حساسیت طرفداران حکومت عراق و مخالفین جمهوری اسلامی ایران را نسبت به سرنوشت جنگ قوی تر کرد. اولین آثار این افزایش حساسیت در حکومت فرانسه ظاهر شد و کلود سشون وزیر خارجه فرانسه یک مسافرت اعلام نشده به بغداد کرد تا ضمن تأکید ادامه کمکهای فرانسه به عراق حکومت آن کشور را نسبت به تعهدات فرانسه در قبال جنگ مطمئن سازد و از اضطراب و نگرانی عراق و پشتیبانان منطقه ای او بکاهد. کلود سشون در مصاحبه مطبوعاتی درباره علت این مسافرت به بغداد گفت: پاریس نگران پیروزی نهائی ایرانیان در جنگ است. افزود تعدادی از کشورهای منطقه خلیج فارس نگران اثرات انقلاب اسلامی ایران در کشور خود هستند. در پایان سخنانش بر حمایت از کشورهای این منطقه تأکید نمود.
روزنامه لوموند چاپ پاریس سفر کلود سشون به عراق واردن نوشت: این مسافرت برای بررسی مسائل مالی بین فرانسه و عراق بوده و ارتباطی با جنگ ندارد. سشون درمقابل کمیسیون امور خارجه فرانسه خاطرنشان ساخته که نبرد اخیر در جریان جنگ، تحولی ایجاد نکرده است. اما اضافه نمود که آنچه تازه و جدید است سمبولی است که {امام} خمینی بیش از پیش عرضه می کند. سمبولی که با ظاهر شدن آن در دنیای عرب و حتی ماورای آن، برای تعداد زیادی از کشورها سبب سئوال و اضطراب می گردد.
از۲۳ بهمن ماه متوقف شدن حمله نیروهای ایران برای محافل خبری قطعی گردید. دشمنان انقلاب اسلامی نفسی تازه کشیدند و با خوشحالی این خبر را در رسانه های گروهی منتشر ساختند. مقالات نیشداری علیه ایران اسلامی نوشتند. در این تلاش رسانه های خبری، ارتجاع منطقه گوی سبقت را از دیگران ربوده بودند. ازآن جمله روزنامه های کویت و عربستان بودند. در اغلب رسانه های گروهی شامل رادیو و نشریات، خلاصه اطلاعیه های نظامی عراق منتشر می شد که در آن کراراً به رقم اعلام شده ۴۸۶۰ نفر کشته و حدود یک هزار نفر اسیر از نیروهای ایران اشاره می گردد. بر فرض صحت این ادعا، جمع کل تلفات نیروهای ایران در این نبرد بزرگ از ۶ هزار نفر کمتر بود. در صورتی که در نبرد محرم که دو ماه قبل از نبرد والفجر اجرا شد، تعداد اسرای عراقی قریب ۳۵۰۰ نفر بود. حداقل همین تعداد نیز کشته شده بودند. البته عراق در بعضی از اعلامیه ها، تلفات نیروهای ایران را بیش از ۱۵ هزار نفر اعلام کرده بود.
به هر حال عدم موفقیت چشمگیر نیروهای ایران در نبرد مورد بحث، سبب آرامش خاطر دشمنان ایران شد. گرچه تمام محافل سیاسی و خبری جهان این حمله و حملات قبل از آن را شروع یک سلسله حملات مداوم نیروهای ایران و کشاندن جنگ به داخل خاک عراق و فشار برای سرنگون شدن حکومت بعثی عراق می دانستند.
در ۲۴ بهمن خبرگزاری یونایتد پرس در بیروت، در تحلیل جنگ ایران و عراق چنین گفت: ایران درآغاز تهاجم در سه شنبه گذشته _ ۱۷ بهمن _ گفته بود که انتظار دارد با این نبرد به جنگ ۲۹ ماهه خاتمه دهد. اما اکنون وضع جبهه ها به نحوی است که ایران باردیگر از انهدام چند سنگر عراقی خبر می دهد. خبرگزاری های دیگر نیزازآرام شدن جبهه های نبرد و حملات شدید هوائی عراق به ایران خبر دادند نتایج کلی آن بود که حمله نیروهای ایران متوقف شده و تلفات سنگینی در این نبرد به نیروهای ایران وارد گردیده است. کانال ۲ تلویزیون فرانسه، نمایشی ازمیدان نبرد و کشته ها و اسرای ایرانی نشان داد که البته به وسیله عراق تهیه شده بود. درآن فیلم قسمتی از مراسم روز ۲۲ بهمن تهران که درآن حجت الاسلام سید احمد خمینی پیام امام را قرائت می کرد، به این جمله امام اشاره شد که ایران شیعه به تنهائی به اندازه همه کشورهای عرب قدرتمند است، مونتاژ شده بود این امرخود نمونه ای از ستیزه جوئی استکبارجهانی با انقلاب اسلامی ایران بود. بعد ازگذشت چند روز از آرام شدن جبهه نبرد، دستگاه تبلیغاتی عراق درباره اعلام تلفات نیروهای ایرانی احساس کمبود کرد و در ۲۴ بهمن اظهار داشت که جمع تلفات نیروهای ایران در ۵ روز نبرد ۱۵۲۵۸ نفر بوده است. دراین روز ژنرال عبدالجبار شنسل رئیس ستاد نیروهای مسلح عراق در یک مصاحبه تلویزیونی اظهار داشت که ۴ لشکر پیاده و چند تیپ زرهی و یک تیپ مکانیزه ایران در حمله اخیر شرکت داشتند در این حمله موفق شده اند در منطقه ای بعرض ۲ تا ۳ کیلومتر در خاک عراق نفوذ کنند، ولی در بامداد روز دوشنبه نیروهای عراق پاتک کردند و تمام نیروهای ایران را از خاک عراق عقب راندند. ژنرال شنسل گفت: ایرانی های در مدت ۵ روز جمعاً ۵ بار به نیروهای عراقی حمله کردند، ولی نتوانستند به هدفهای خود دست یابند.
بعد ازدهه فجر، حجت الاسلام رفسنجانی در جلسه روز یک شنبه ۲۴ بهمن ماه مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اکنون ایران ازهرزمان دیگر سرباز بیشتری دارد که هر روز رو به افزایش است. ایران خود را آماده می سازد تابا اجرای عملیات والفجر و ادامه آن هرچه سریعتر به جنگ پایان دهد و دو ملت ایران و عراق را از دست صدام حسین رها سازد.
خبرگزاری یونایتد پرس که این خبر را مخابره کرده بود، اضافه نموده بود: ایران در روز سه شنبه ۱۷ بهمن به مناسبت پنجمین سالگرد انقلاب، عملیات والفجررا آغاز کرد و اعلام نمود که این آخرین عملیات نظامی در جنگ با عراق خواهد بود. و درادامه آن گفت: امّا خبرهای رسیده از هر دو کشور حاکی از متوقف شدن حمله ایران به وسیله نیروهای عراق است.
بعد از آرام شدن میدان نبرد والفجر، حملات هوائی عراق به تأسیسات اقتصادی ایران رو به افزایش نهاد. طبق ادعاهای ارتش عراق، روزانه بیش از یکصد پروازعملیاتی هوائی به وسیله هواپیماهای جنگی عراق علیه هدفهای اقتصادی ایرانی انجام گرفت. دراین حملات بیشتر تأسیسات نفتی ایران مورد حملات هوائی واقع شد.
بر اساس گزارش خبرگزاری خلیج {فارس} صدام حسین از نظامیان فراری عراق خواست به یگانهای خود برگردند و مورد عفو قرار گیرند. _ مدت زمان شامل عفو عمومی نظامیان فراری عراق تا ۱۹ اسفند مان تضمین گردیده بود_.
از جمله مسائلی که بعد ازعملیات والفجر مطرح گردید، به کار بردن موشک های اگزوست اهدائی فرانسه به عراق و بکار بردن آن علیه کشتی های نفت کش در خلیج فارس بود که این امر خود بر شدت مخاصمات افزود و سبب نگرانی بیشتر کشورهای جنوبی خلیج فارس گردید.
عراقی ها برای بزرگتر نشان دادن موفقیت خود در نبرد والفجر، تعدادی از اسرای ایرانی را سوار بر کامیون کرده و در شهرهای بزرگ ازجمله بغداد و بصره به نمایش گذاشتند. در طول ۲۹ ماه جنگ، اولین باری بود که ارتش عراق به چنین اقدامات نمایشی دست می زد. نتیجه نهائی آن که حمله نیروهای ایران گرچه از نظر نظامی موفقیت چندانی به دست نیاورده بود، اما از نظر روانی ضربت سختی به حکومت عراق و حامیان او وارد ساخته بود. به نحوی که بعد از این نبرد حکومت عراق و حامیان او برآورد قطعی کردند که این حمله ایران آخرین حمله نخواهد بود. بلکه سرآغاز حملات متناوب در سطحی وسیع تر خواهد بود. زیرا موضع رهبران سیاسی ایران بعد از این نبرد نه تنها تضعیف نگردیده بلکه قوی تر شده است. رهبران سیاسی ایران در اعلام خواسته های خود مبنی بر سرنگونی حکومت بعثی عراق و احقاق حقوق تضییع شده ملت ایران راسخ ترشده اند. اما موقعیت حکومت عراق نیز بعد ازاین نبرد مستحکم تر شد و حامیان عراق اعتماد بیشتری به قدرت مقاومت عراق در حملات نیروهای ایران پیدا کردند و بر نتایج ادامه پشتیبانیهای خود امیدوارترشدند به عنوان نمونه خبرگزاری آسوشتید پرس در ۲۴ بهمن گزارش داد: موقعیت عراق در مقابل ایران خوب است و این کشور خیلی محکم در مقابل آخرین تهاجم ایران ایستادگی کرد. اسام البار مشاور رئیس جمهور مصر گفت: جبهه عراق از نظر سیاسی و معنوی بسیار متحد و یکپارچه است و موقعیت عراق قابل اطمینان است.
رادیو صدای آمریکا در تحلیل جنگ ایران و عراق بپه سفر کلود سشون وزیر خارجه فرانسه به عراق اشاره کرد و از قول مقامات عراقی گفت: مقامات هر دو کشور علاقه خود را برای گسترش مناسباتی که منافع هر دو طرف را در بر داشته باشد اعلام کرده اند.
بالاخره از ۲۵ بهمن ماه، به علت آرام شدن جبهه های نبرد، به تدریج حساسیت محافل سیاسی و رسانه های گروهی جهان درباره جنگ تحمیلی به حالت معمولی خود بازگشت و جریان جنگ به حالت عادی خود ادامه یافت.
منبع: حسینی،سید یعقوب ،عملیات والفجر مقدماتی،انتشارات هیئت معارف جنگ ،۱۳۸۹

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی