شنبه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۴، ۰۵:۰۶ ب.ظ

درباره سايت

پایگاه مذهبی دارالصادقیون

اللّهُمَّ صَلِّ عَلى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خازِنِ العِلْمِ الدَّاعی إِلَیْکَ بِالحَقِّ النُّورِ المُبِینِ،. اللّهُمَّ وَکَما جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَوَحْیِکَ وَخازِنَ عِلْمِکَ .
هدف از خلقت عالم معرفت و عبادت خداوند متعال است, و غرض از بعثت انبیاء از آدم تا خاتم تحقق آن است, رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برای تعلیم و تربیت بشریّت به معرفت و عبادت ,قرآن و کسی که نزد او علم تمام قرآن است به یادگار گذاشت.
هرچند حوادث روزگار نگذاشت مفسّر معصومِ قرآن, پرده از حقایق کتاب خدا بردارد ولی در فرصت کوتاهی که برای ششمین اختر فرزوان آسمان هدایت پیش آمد,شاهراه مذهب حق را برای رهروانِ از خلقت باز کرد , و فطرت تشنه انسانیت را به آب حیات عبادت و معرفت سیرآب کرد.
امید است پیروان مذهب حق روز عزای آن حضرت, آنچه در توان دارند در مراسم سوگواری انجام دهند تا مشمول دعای مستجاب او شوند که فرمود((رحم الله من احیی امرنا)) رحمتی که سرمایه ی سعادت و وسیله ی نجات از شدائد برزخ و قیامت است.
در راستای جنگ نرم و عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مقابله با تهاجمات فرهنگی که ایمان مسلمین را نشانه رفته است و سعی در تخریب عقاید و افکارمان دارد در فضای مجازی پایگاه مذهبی دارالصادقیون را در سرزمین تکریم مقام عالی امام صادق علیهالسلام شهرستان رفسنجان (دارالصادقیون) ،راه اندازی نموده ایم.که وظیفه خود را در قبال احیای اندیشه های والای اهل بیت(علیهم السلام) و حفظ ارزش ها و دفاع از مبانی فکری انقلاب واسلام انجام داده و مطالبی سودمند برای کسانی که جویای حقیقت هستند ارائه نماییم.امیدواریم که شما خوانندگان عزیز با نظرات سازنده خود محبین صادق الائمه علیه السلام را ، در راستای عمل به وظیفه یاری نمایید. این پایگاه در راستای جنگ نرم و تبلیغات حرکت کاروان صادقیه در رفسنجان راه اندازی شده است وبیشتر مطالب آن در خصوص توسل وعشق به اهل بیت و احیای اندیشه های والای اسلام ناب محمدی و تکریم مقام عالی ارباب امام جعفر صادق (علیه السلام) می باشد.
آدرس:استان کرمان ، شهرستان رفسنجان
حسن آباد صادق الائمه علیه السلام نوق
احمدتقی نژاد

بایگانی

پربحث ترين ها

محبوب ترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

نگاهی به حملات‌ شیمیایی حزب بعث عراق در عملیات بدر

شهدا و دفاع مقدس

8-Sal-Defa moghadas (10)

بیستم اسفند ماه سال ۱۳۶۳ همزمان با اجرای عملیات بدر است. این عملیات که با هدف قطع جاده بصره _ العماره و تهدید بصره از شمال شکل گرفت با رمز «یا فاطمه زهرا» به اجرا در آمد.
هرچند عملیات بدر شش روز ادامه یافت، اما نیروهای ایرانی موفق شدند نزدیک ۵۰۰ کیلومتر مربع از مناطق یادشده را به تصرف خود در آورده و به ثبت مواضع جدیدی در هورالعظیم دست یابند.
عملیات بدر با بررسی نقاط قوت و ضعف عملیات خیبر شکل گرفت

عملیات بدر که در ادامه عملیات خیبر انجام گرفت با بررسی نقاط قوت و ضعف نیروهای خودی و دشمن در عملیات خیبر، بار دیگر فرماندهان جنگ را به طراحی و اجرای عملیات در هور ترغیب کرد که با اجرایی کردن عملیات بدر، عبور از هور، تصرف ساحل غربی دجله و بستن بزرگراه العماره _ بصره در راس کار قرار گرفت.
این عملیات پس از ۶ روز نبرد و مقاومت به دلیل نداشتن جاده های مواصلاتی، اتکا به عقبه آبی، بی‎بهره بودن از آتش توپخانه در برابر پاتک‎های متوالی و سنگین زرهی دشمن باعث شد تا منطقه شرق دجله تخلیه شده و تنها به تثبیت مواضع جدید در هورالعظیم بسنده شود.
همزمان با این عملیات، دشمن بعثی نخستین عملیات بدر با شش روز جنگ سخت خود شماری از رزمندگان و فرماندگان از جمله: سردار شهید مهدی باکری فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا، عباس کریمی فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم و ابراهیم جعفر زاده فرمانده تیپ ۱۸ الغدیر را تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
دشمن بعثی با پیشروی نیروهای ایرانی در عملیات بدر «جنگ شهرها» را به وجود آورد

دشمن بعثی همزمان با این عملیات دوره جنگ شهرها را آغاز کرد و نیروی هوایی عراق مناطق مسکونی تهران را مورد هدف قرار داد. جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به موشک باران شهرهای کشورمان اولین سری از موشک های زمین به زمین را به سمت شهرهای مهم عراق پرتاب کرد.
در عملیات بدر، دشمن از همان ابتدای عملیات بمبها و گلوله‌های توپ حاوی مواد شیمیایی، به ویژه گاز اعصاب را در سطح گسترده‌تر نسبت به عملیات خیبر به کاربرد چرا که در عملیات پیشین نتیجه خوبی گرفته بود. در واقع این بار عراق برخی از گازها را با بهره‌گیری از هواپیما به صورت سمپاشی از ارتفاع بالا روی جزیره پخش می‌کرد.
عراق از سلاح شیمیایی سیانور برای سومین بار در جهان علیه رزمندگان ایرانی استفاده کرد

نکته در خور توجه دیگر در مورد این عملیات آنکه دشمن برای نخستین بار در جنگ با ما و نیز برای سومین بار در طول جنگهای دنیا (دو بار نخست در جنگ جهانی اول بوده است) از مشتقات سیانور استفاده کرد. همچنین، عامل دیگری که به مقدار زیاد در عملیات بدر به کار رفت، یک عامل خارش‌زا بود که تکنیک‌های ما نیز توانایی مقابله با آن را نداشتند. تنها عوارض این گاز خارش و قرمز شدن پوست بود.
بعد از این چهار نوع گاز که اشاره شد، دشمن از یک نوع گاز دیگر استفاده کرد که هیچ‎یک از نشانه‌های بالینی آن با گازهای قبلی مطابقت نداشت و ظرف ۲۴ ساعت نخست دو تن از رزمندگان را شهید کرد. البته این گاز بسیار محدود به کار گرفته شد. همچنین دشمن در همان روز نخست عملیات بدر، به مقدار زیاد از بمب‌های فسفری استفاده کرد و با انجام چند حمله با گاز اعصاب و سیانور توانست حدود دو هزار نفر از نیروهای ما را به پشت جبهه تخلیه کند، گاز سیانور در مدت دو دقیقه برخی از رزمندگان را شهید کرد.
وجود گاز سیانور در حمله شیمیایی عراق فرصت ماسک‏گذاری را از رزمندگان ایرانی گرفت

بهداری سپاه در فاصله عملیات خیبر تا بدر، به مطالعه پرداخت و روشهای نوین درمان مجروحان را بررسی کرد و نتیجه گرفت که باید درمان مجروحان شیمیایی‌ و میکروبی از همان اورژانسهای خط مقدم آغاز شود. از این رو تعدادی از پزشکیاران آموزش دیده را در اورژانس‌ها، بیمارستانهای صحرایی و مرکز درمانی حمید مستقر کرد که تقریباً می‌توان گفت تمامی مجروحان (حتی با حال اغما یا وقفه تنفسی) در صورت رسیدن به اورژانس‌ها، بهبود می‌یافتند.
علت شهادت بیشتر شهیدان در عملیات بدر به علت آلوده شدن به گاز سیانور بود که حتی فرصت ماسک‌گذاری را به رزمندگان نداد. در این عملیات جمعاٌ حدود بیست تا سی تن شهید شیمیایی داشتیم که حدوداً پنج مورد مربوط به گاز اعصاب یک عامل مشکوک و دیگران به گاز سیانور مربوط بوده است. البته تا این تاریخ نیز بر اثر آلودگی با گاز خردل در حدود پنج نفر دیگر به شهادت رسیده‌اند.
تنها در ۲۳ اسفند ۶۳ تا ۲ روز پس از آن بیشترین حملات شیمیایی صورت گرفت، حدوداً ‌‌۱۵۰۰ مجروح شیمیایی گاز اعصاب و سیانور به پشت جبهه تخلیه شدند که۸۰۰ نفر مجروح بدحال بین آنان وجود داشت، از این میان، ۲۵۰ نفر در حالت اغمای کامل بودند که برخی، حتی نفسشان نیز قطع شده بود و کف از دهانشان خارج می‌شد. با وجود این، از گروه مزبور هیچ کس شهید نشد و همگی با هوشیاری کامل و حال عمومی تقریباً خوب مرخص شدند.
امداد به‎موقع مجروحان شیمیایی در عملیات بدر باعث کاهش آمار تلفات رزمندگان ایرانی شد

کل مجروحان بدحال در عملیات خیبر ـ که طی آن عراق بیش از یک ماه از سلاحهای شیمیایی‌ استفاده کرد ـ حدود هزار نفر بود، در حالی که در عملیات بدر پس از درمان اولیه تعداد آن بیش از بیست تا سی مورد نبود. بررسی اجمالی پرونده‌های موجود در بیمارستان‌های تهران نشان می‌دهد که بیشتر مجروحان شیمیایی عملیات بدر مرخص شده یا از حال عمومی خوبی برخوردارند.
سردار شهید مهدی باکری فرمانده لشکر۳۱ عاشورا؛ سردار شهید عبدالحسین برونسی فرمانده تیپ هجده جواد الائمه علیهم السّلام؛ سردار شهید عباس کریمی فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم؛ سردار شهید ولی‌الله چراغچی مسجدی قائم مقام فرمانده لشکر ۵ نصر؛ سردار شهید محمود ستوده قائم مقام فرمانده لشکر۳۳ المهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف؛ سردار شهید کاظم نجفی رستگار فرمانده لشکر۱۰سید الشهدا علیه السّلام؛ سردار شهید یوسف سجودی فرمانده تیپ سوم لشکر ۱۷ علی‏بن ابی‎طالب علیه السّلام؛ سردار شهید علی تجلایی قائم مقام فرمانده قرارگاه ظفر و فرمانده طرح و عملیات قرارگاه خاتم الانبیاء صلّی الله علیه و آله و سلّم از جمله شهدای عملیات بدر بودند که پرچم ولایت را در این عملیات برافراشته نگه داشتند.
منبع:سایت تبیان زنجان

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی